BASKİ’DEN AÇIKLAMA…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BASKİ Bandırma Şube Müdürü İbrahim ALKIŞ, BASKİ’nin halen ilçede devam etmekte olan yatırım ve çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.
Alkış şunları kaydetti.
GÜNEY MARMARA İÇMESUYU TEMİN İŞİ
1. Etapta 6 Mahalleye (Kuşcenneti- Çomlu -Doğa-Kirazlı-Aksakal-Ergili) 2. Etapta ise 4. Mahalleyi besleyecek olan Bandırma İçme suyu terfi istasyonundan sağlanacak suyun 10 Mahalleyi besleyecek olan isale hattı ve depolarının yapım işi halen devam etmekte olup, Proje 10 Kırsal Mahallenin İçme Kullanma suyu sorununu çözecektir. İşin süresi bir yıl olup, proje bedeli 7,4 milyon TL. Olup, 42 Kilometre boru döşenmesi ve 3 adet depo ile 1 adet temiz su terfi istasyonu yapılacaktır. İşin %80’i bitirilmiş ve çalışmalar halen devam etmektedir.
CAZİBELİ DUKDİL HAT
Yıllardır Şehrin düşük kotlarını besleyen cazibeli AÇB hattın iyice kullanılamaz duruma gelmesinden dolayı ve tamir bakım onarımın da büyük sorunlar yaşandığından ve hattın bazı kısımlarının mülkiyetten geçtiğinden Genel Müdürlüğümüz direk olarak Arıtmadan şehrin düşük kottaki yerleşim alanlarını besleyecek şekilde bir proje geliştirmiş olup yapım işi bitme aşamasına gelmiş kısa sürede bitirilecektir.
Sözleşme kapsamında; 3,5 KM Ø 400 Dukdil İçme suyu hattı döşenmesi-Sayısal işletme planı yapılması-Yatay delgi ile Karayolu geçişi yapılması gerçekleştirilecektir. Proje süresi 10 gün olup, proje maliyeti 1 milyon 550 200 TL, olup, işin %90’lık kısmı tamamlanmış ve halen devam etmektedir.

DEŞARJ HATTI
2007 yılından bu yana patlak olan derin deniz deşarj hattımız Genel Müdürlüğümüzün geliştirdiği proje ile yenilenmiş olup yapım işi bitmiştir hatta su verilmiş test çalışmaları devam etmektedir. Bundan böyle sahildeki o kötü görüntü ortadan kalkacaktır. Bu hat şu andaki sorunun çözümüne yönelik projelendirilmiştir İPA projesi kapsamında asıl deniz deşarjı hattımız atık su arıtma tesisi ile birlikte yapılacaktır.
Proje süresi 180 gün olup, proje bedeli 2 milyon TL’dir. Proje kapsamında Ø 710’luk 58 metre kara hattı Ø 710’luk 410 metre Deniz hattı ve Ø 630’luk 80 metre difüzör hattı olmak üzere 548 metre deşarj hattı döşenmesi çalışmaları tamamlanarak, test aşaması kapsamında işletmede çalışmalar halen devam etmektedir.
Bunun yanı sıra; ilçemize bağlı ÇAKIL-SAHİL YENİCE-YENİ ZİRAATLİ Mahallelerine yaklaşık 24 KM İçme suyu şebeke hattı yapılmış olup 1 MİLYON TL harcanmıştır.
EMRE Mahallesine 5015 metre İçme suyu Şebekesi yapılmış
DEDEOBA Mahallesine de 6700 metre İçme suyu şebekesi yapılmakta iş devam etmektedir.
YENİ ZİRAATLİ MAHALLESİ SAHİL YENİCE MAHALLELERİNE Daha önce yapılan içme suyu hatlarına ilave olarak; Kanalizasyon Şebekesi yapımları devam etmekte olup Yeni Ziraatli Mahallesi işi bitme aşamasında SAHİL YENİCE Mahallesi devam etmektedir.
KÜLEFLİ Mahallesine İçme suyu ve Kanalizasyon şebeke yapım işine başlanmıştır. Yaklaşık 5380 Metre İçme suyu şebekesi ve 4653 Metre Kanalizasyon şebekesi yapılacaktır. Yaklaşık harcanacak tutarda 311 000 TL dir.
Bunların dışında; 2014 -2015 – 2016 yıllarında Şube Şefliğimiz vasıtası ile Bandırma ilçemizde ve ilçemize bağlı olan kırsal mahallelerde Şube şefliğimiz kanalı ile yaklaşık 29 Km İçme suyu hattı ve 15,4 Km Kanalizasyon hattı yapılmış olup bu hizmetlerin %75 i de İlçemize yeni bağlanan köylere yapılmıştır.
Bu kapsamda da 2014-2015-2016 yıllarında Su Şefliğimizce, 29 kilometre Muhtelif çaplarda içme suyu hattı ve 15,4 kilometre muhtelif çaplarda kanalizasyon hattı yapılmıştır.

Kaynak: İlkhaber

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BASKİ’DEN AÇIKLAMA…

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x