BAŞKAN YILMAZ YAĞCIBEDİR FESTİVALİ’NE KATILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 21.si düzenlenen Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında; Sındırgılı Şerif Pehlivan ile Mehmet Ali Yağcı’nın heykellerinin açılışına ve oradan da 30 Ağustos Zafer Bayramı şerefine düzenlenen Sındırgı Yağcıbedir Güreşleri’ne katıldı.

21.si düzenlenen Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında; Sındırgı’nın adını dünyaya duyurmuş Kırkpınar Başpehlivanlarından Sındırgılı Şerif Pehlivan ile Mehmet Ali Yağcı’nın yer aldığı ‘Pehlivanlar Anıtı’ açılışına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Örfümüz, geleneklerimiz, kültürümüz millet olarak bizi bize bağlayan şeyler. Yağlı güreş de bizim kültürümüzün bir parçası. Güreş bizim milli sporumuz ve yağlı güreşe sahip çıkmak görevimiz. Bu noktada er meydanında yiğitçe ter dökerek güreşen ve bu sporu devam ettiren pehlivanlarımıza teşekkür ederim. Ekrem Başkanım, burada şunu gösterdi. Son 3 yıl içerisinde tersine bir ivme olarak, Sındırgı’da nüfus artışı pozitif yönde ilerlemiş. Bu demek oluyor ki; buradaki gençlerimiz burada doymaya başlamış, sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya başlamış ve rızkını kendi memleketinde, ata toprağında aramaya başlamış, bu Ekrem Başkanımızın başarısı. 21. sini düzenlediğimiz Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri’nde Ekrem başkanımızı yalnız bırakmak için geldik. Festival süresince 20 ilçemizin başkanları ya da temsilcileri de mutlaka gelecektir. Burada doğal şehir Sındırgı var, termali, halısı, gelenekler var, bunların hepsini milletimizin görmesi lazım.” dedi.

“KAYNAKLARIMIZI TÜM İLÇELERE EŞİT BİR ŞEKİLDE HARCIYORUZ”

“Fikir, icraat; hepimizin ortak kaynağı, paydası olan Büyükşehir’den.” diyerek Başkan Yılmaz’a, verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın sözleri üzerine konuşan Başkan Yılmaz “Biz, siz hayal kurdukça Balıkesir’in; tüm kaynaklarını tüm değerlerini tüm ilçelerimize eşit ve verimli bir şekilde insan kaynağını da kullanarak yaymak istiyoruz. Ekrem Başkanımız göstermiş olduğu performansla; hem Balıkesir’i tanıtıyor, hem Sındırgı’yı tanıtıyor. Bu gösterdiği başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak da kendisini örnek aldığımızı söylemek istiyorum. Sayın Kaymakamız Zafer Oktay’a da bütün projelere verdiği pozitif destekten tüm ekibiyle birlikte bizlerle uyumlu çalıştığından dolayı teşekkür ediyorum, herkese saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİ’NİN TARİHE İMZASIDIR”

Pehlivanlar Anıtı’nın açılışının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı şerefine gerçekleştirilen Sındırgı Yağcıbedir Güreşleri’ne katılan Başkan Yılmaz, Sındırgıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, devamında şöyle konuştu:

“Bundan 97 yıl önce 1922 yılının 30 Ağustos’unda Türk Milleti tarihe imza attı. Attığı imza da sadece askerleriyle savaşan değil; ailesiyle, çocuğuyla vatanını seven, vatanının, bayrağının kıymetini bilen bir millet olduğunu ispatladı. Başta; Gazi Mustafa Kemal Paşamız olmak üzere; tüm silah arkadaşlarını, o dönemi yaşayan tüm ecdadımızı minnetle ve rahmetle anıyorum. Değerli hemşerilerim, o günkü şuuru veren işte bugün bir arada bulunduğumuz yağlı güreşler gibi; örfümüz, âdetimiz, geleneklerimiz bizi biz yapan özelliklerimiz. Bunları yaşatan her kimse bunların hepsinin değerli olduğunu bilen, buraya gelen her kimse hepsine çok teşekkür ediyoruz. Başta; Sındırgı Kaymakamımız Zafer Oktay ve Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş olmak üzere. Ekrem Başkanımız bizim içimizde en tecrübeli başkan. Bazı şeyleri ona danışıyoruz, ondan öğreniyoruz. Allah ondan razı olsun az önce ecdadımız olan hem Şerif Pehlivan’ın hem de Mehmet Ali Yağcı’nın heykellerini şehrimize kazandırmış. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz. Ecdadını yaşatırken değerlere önem veren ve doğal şehir diye Sındırgı’yı Türkiye’ye tanıtan bir başkanımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Pehlivanlarımıza, yiğitlerimize ‘Altta kaldın diye üzülme, üste çıktım diye sevinme.’ Nasihatinde bulunuyoruz. Er meydanında yenmek de var, yenilmekte. Sizi yetiştirenlerden, size hocalık yapanlardan Allah razı olsun.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAŞKAN YILMAZ YAĞCIBEDİR FESTİVALİ’NE KATILDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x