BAŞKAN UĞUR’DAN BANDIRMA’YA MÜJDELER..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği geceye katıldı. Bandırma ilçesinde düzenlenen, “Balıkesir Basınının Güney Marmara Buluşması” isimli etkinlikte konuşan Başkan Uğur, Büyükşehir olarak Bandırma’da büyük yatırımlar gerçekleştireceklerini, bunları yaparken Bandırma Belediyesi ile ortak akıl yürüteceklerini söyledi.

Türkiye’nin en eski ve köklü meslek kuruluşlarından olan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, “Balıkesir Basınının Güney Marmara Buluşması” isimli bir etkinlik düzenledi. Bandırma Grand Asya Oteli’nde gerçekleşen yemekli etkinliğe Erdek Kaymakamı ve Bandırma Kaymakam Vekili İsmail Karadaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey. Susurluk ve Marmara Belediyelerinin temsilcileri, Balıkesir ve Bandırma ile diğer ilçelerden gazeteciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan BGC Başkanı Ramazan Demir, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Mesleğin doğru kullanılmasını isteyen Demir, gazeteciliğin haber üretmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu, basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Demir, Balıkesir basınına ve cemiyete her zaman destek olan, bu organizasyonu da birlikte üstlendiklerini belirttiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti.

 

DURSUN MİRZA:  “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ, BUNDAN DA MUTLUYUZ”

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Gazeteciler Cemiyetinin Güney Marmara buluşmasını önemsediklerini belirterek teşekkür etti. Basının dördüncü kuvvet olduğuna dikkat çeken Mirza, halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının özgür, bağımsız, objektif bir kurum olması gerektiğini söyledi. Siyasetçilerin de açık ve şeffaf olması gerektiğini kaydeden Mirza, “Gazetecilerin olduğu gibi, bizlerin de eksikleri ve yanlışları olabilir” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Balıkesir’i kimsenin bölemeyeceğini, Balıkesir’in, Bandırma’sı ve Edremit’i ile bir bütün olduğunu belirtti. Dursun Mirza, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte gittikleri Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki liman gezisi ve izlenimleriyle ilgili paylaşımda bulundu. Rotterdam Limanı ile ilgili inceleme gezisi ve temasların olumlu geçtiğini ifade eden Dursun Mirza, Bandırma’ya yapılması planlanan liman projesi için bir iyi niyet anlaşması imzaladıklarını, Rotterdam’da; sanayinin ve limanın temiz çevre ile birlikte olabileceğini, ileri teknoloji ile bunun mümkün olduğunu gördüklerini kaydetti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile uyum içerisinde çalıştıklarını ve bundan da mutlu olduklarını söyleyen Dursun Mirza, “Büyükşehir yasası ile gelirlerimiz yüzde 40 azaldı, bütçemiz yüzde 40 azaldı. Bunun için mutlu değiliz. İlçe belediye başkanları olarak yetkilerimiz azaldı, bazı yetkiler Büyükşehir’e geçti. Ama mutlu olduğumuz bir şey var; giderek Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ile uyumlu çalışmaya başladık. Kendisine ifade ettiğimiz şeyler konusunda duyarlı olduğunu görüyoruz, bu konuda iyi niyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizi zaman zaman kavga ettirmeye çalışanlar da var, ama biz kavga etmeyeceğiz. Beraber çalışacağız, işbirliği yapacağız. Farklı görüşlerimiz ve farklı yaklaşımlarımız olacak, ama, önemli olan sonuç almaya çalışacağız. Vatandaşlarımızın, halkımızın bize verdiği hizmet görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Büyük Atatürk’ün dediği gibi; vatanını en çok seven işini, görevini en iyi yapandır. Biz de bunu şiar edinerek aldığımız görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

MİRZA: “BİZ SANAYİYE VE LİMANA KARŞI DEĞİLİZ, ÇEVREYE DUYARLI OLMASINI İSTİYORUZ”

Rotterdam ziyaretinden etkilendiğini, Port Of Rotterdam’daki incelemelerin çok büyük şeyler kattığını belirten Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma’ya da çevreye duyarlı sanayi ve liman istediklerini, Rotterdam’da bunun olabileceğini gördüklerini söyledi. Sanayiye ve limana karşı olmadıklarının altını çizen Dursun Mirza şunları söyledi;

 “1/100000’lik planlardan sonra Bandırma’da yeni bir sanayi alanı ihdas edilmek isteniyor, o planlarda büyük bir liman işlenmiş durumda, son günlerde Bandırma’nın üzerine oturmuş durumda. Büyükşehir Belediye Başkanımızın davetiyle Rotterdam’a gittik, oradaki limanı ziyaret ettik, sanayiyi gördük, son teknoloji ile yapılmış gelişmeleri gördük, bize büyük şeyler kattı. Ancak biz anlatıyoruz kimisi farklı yorumlayabiliyor, buradan tekrar etmek istiyorum; Bandırma 1/100000’lik planlarda sanayi olarak yer alıyor. Balıkesir’in tümüne baktığımızda da en çok sanayi Bandırma’da var, üretim Bandırma’da, katma diğer Bandırma’da. Ama tabi sanayi ile beraber yaşanan sorunlar da var, çevre sorunu var. Biz sanayi istiyoruz, biz liman istiyoruz ama çevreye duyarlı sanayi istiyoruz. Çevreyi kirletmeyen liman istiyoruz. Erdek körfezini yok etmeyen liman istiyoruz. Yani AB kriterlerinde bir liman, bir sanayi istiyoruz. Böyle bir liman ve sanayi var mı? Evet, var; Rotterdam’da bunu gördük. Dolayısıyla olabileceğini gördük. Onun için AB kriterlerinde sanayi ve liman için diretiyoruz. Bu konuda daha yolun başındayız. Herkes bir şey söylüyor. Bu süreç açık ve şeffaf yürümeli. Rotterdam’da imzaladığımız iyi niyet anlaşmasını herkese dağıttım, hakikaten o bir niyet göstergesi. ‘Birlikte araştırıp, tartışacağız, inceleyeceğiz, görüşeceğiz’ denilen anlaşma. Buna rağmen anlaşmanın içeriğini görmeden anlamadan bilmeden ‘o imzayı siz nasıl atarsınız, biz size bunun için mi oy verdik?’ diyen arkadaşlarımız var. Dolayısıyla bizim işimiz zor, çevreci arkadaşlar var, biz kendimiz de çevreciyiz, sanayi ile çevrenin bir arada yaşayacağını anlatabilmemiz lazım. Öbür tarafta, ‘siz sanayiye karşısınız gelişmeyi istemiyorsunuz’ diyenler de var. Baskı altındayız. Ben tekrar ediyorum; biz limana da karşı değiliz, sanayiye de karşı değiliz. Ama AB kriterlerinde, oradaki uygulanan ÇED’lerin uygulanması kaydıyla üretimin, istihdamın, gelişmenin yanındayız.”

CHP’Lİ VEKİL BAŞKAN UĞUR’A, “MİLLETVEKİLİ AĞABEYİM” DİYE HİTAP ETTİ

Basın ilan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Balıkesir ve Balıkesir basınını birlikte gelişmesi için çalışacaklarını, gereken desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti. Daha sonra söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “Ağabeyim” diye hitap ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın ortak akıl ile hareket ederek ortaya koydukları çalışmanın Türk siyaseti açısından da bir örnek teşkil edeceğini, bundan başta Balıkesir olmak üzere herkesin kazançlı çıkacağını söyledi. Milletvekili Namık Havutça, “Basın özgürlüğü demokrasimizin vazgeçilmez öğelerinden bir tanesidir. İnanç, ifade ve düşünce özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Siyasal görüşlerimiz farklı olabilir, ama hepimizi ortaklaştıran iki önemli değer ay-yıldızlı Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk. Gazeteciler Cemiyeti kendi denetimini yapmalı. Farklı partiden de olsa beraber görev yaptığımız değerli milletvekili ağabeyim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sayın Mirza’nın toplumsal sorunlar konusunda farklılıklarını ortaya koyarak fakat ortak akılda birleşerek yapacakları çalışmaları Türkiye siyasetinde yeni ve gerçekçi bir anlayış olarak ülkemizin çıkarlarının oluşmasında çok olumlu bir adım olarak görüyorum. Biz farklılıklarımızı bu ülkenin zenginliği olarak görerek yan yana, uygarca tartışıp kavga etmeden, bağırıp çağırmadan kardeşçe barış içerisinde bu ülkenin insanlarına umut vermeliyiz. Bu misyonda siyasi anlayışımızı devam ettirdiğimizde ülkemizin ve halkımızın kazanacağını çok iyi biliyorum” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR BİZİM SEVDAMIZ”

“İLK GÜNKÜ AŞK VE HEYECANLA ÇALIŞIYORUZ”

Gazeteciler Cemiyeti’nin gecesinde son olarak kürsüye davet edilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kendilerini basınla bir araya getiren Güney Marmara Buluşması etkinliği için cemiyet başkanına ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin mensuplarına teşekkür etti. Başkan Uğur, 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde Balıkesirlilerin teveccühüyle bu makama geldiğini ve bir söz verdiğini anlattı. “Balıkesir bizim için bir sevdadır” diyen Başkan Uğur, ilk günkü aşk ve heyecanı taşıdıklarını, bu bilinçle görev yaptıklarını söyledi. Başkan Uğur, “Bu şehri önce bölgemizin sonra Türkiye’nin yıldızı yapacağız, plakamız gibi 10 numara bir şehri birlikte inşa edeceğiz demiştik. Göreve geldiğimiz günden bu yana, sözümüzü yerine getirmek adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm birimlerimizle, bu şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için, ilk günkü aşk ve heyecan ile çalışıyoruz. Büyükşehir Balıkesir’e yakışır projeler üretiyor, şehrin kronikleşmiş sorunlarına çözüm noktasında, güçlü bir irade ortaya koyuyoruz. Şehrin hakkıyla temsili noktasında, şehrin diğer paydaşlarıyla ortak stratejiler üreten bir belediyecilik anlayışıyla, 20 ilçemiz, 1160 mahallemiz ve 18 bin km2 lik geniş bir coğrafyada konumlanan ilimizi; ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş kentler seviyesine çıkarmak için, gece gündüz, yorulmadan, yılmadan çalışıyoruz. Balıkesir bizim için bir sevdadır.  Biz bu şehri seviyoruz. Sevdalısı olduğumuz bu şehir için, altyapıdan, ulaşıma, kent estetiğinden, şehirde yaşayan insanların huzur ve mutluluğuna kadar, bir şehri şehir kılan bütün alanlarda, ekibimizle birlikte projeler üretiyoruz. Şehrin imarı, inşası ve ihyası için mazeret kabul etmeksizin çalışıyoruz. Beyaz Masamız ile şehrin bütün renklerine, bütün seslerine kulak kesiliyor, göz kesiliyor, şehrin en ücra köşelerine varıncaya kadar, insanlarımıza ulaşıyor, onların dilek, şikayet, istek ve önerileri ile kentin yönetimine katılmalarına imkan veriyoruz.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Balıkesir’le ilgili hizmetlerimizi tasarlarken, uygularken şehrin bütün paydaşlarıyla birlikte, paylaşarak, danışarak, katılarak, katılmalarını sağlayarak, halkımız ile birlikte, hizmet üretmeyi önceliyoruz. Biz biliyoruz ki; Bir şehre hizmet ederken, o şehrin kurumları arasındaki iletişimsizlik; özellikle yoksulluk ve sosyal dışlanmayla mücadelede, koordinasyon eksikliğine ve bölünmüşlüğe yol açmakta. Bu yüzden, Balıkesir’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerini, bütüncül bir yaklaşımla, koordineli bir şekilde, halkımızın ayağına götürmeyi amaçlayan Balıkesir bir “BüyükAile” oluyor projesini de hayata geçirdik. Türkiye’de ilk kez yapılan bu proje ile bütün proje paydaşlarımızla elele vererek, bütüncül bir yaklaşımla, uzun soluklu ve koordineli bir hizmet atağı başlattık. Bu projemiz ile şehrin sınırları içerisinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza ulaşmayı,  dokunmayı, hemşehrilerimizin yaşadıkları şehre olan aidiyet hissini, insan fıtratına uygun olarak geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu projemiz ile 7 den 70’e her vatandaşımıza dokunuyoruz. Şehrimizi kaynaştırıyor ve tüm kurumlarımızın desteği ile çözümler üretiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN UĞUR’DAN BANDIRMA’YA MÜJDELER..
UĞUR: “BANDIRMA BELEDİYEMİZ İLE ORTAK HAREKET EDİYORUZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, başta Bandırma olmak üzere Güney Marmara’daki diğer ilçeler için ciddi projeleri olduğunu söyledi. Bandırma için Organize Sanayi ve Liman projelerinin olduğunu belirten Başkan Uğur, “Balıkesir henüz Büyükşehir olmadan önce 1/100000’lik planlarda şu anda Enerji Sa’nın olduğu yer, Çolakoğlu’nun almış olduğu yer yine metal sanayicilerin almış olduğu yer OSB olarak ilan edildi, çok geniş bir alan.  Biz istiyoruz ki Bandırma’ya gelecek sanayi ve liman örnek bir sanayi ve liman olsun. Çalışmaları yaparken ortak akıl kullanıyoruz, Bandırma Belediyemiz ile ortak hareket ediyoruz. Rotterdam’a niçin gittik; şu anda Avrupa’nın en büyük, en düzenli, en çevreci limanı Rotterdam’da. Port Of Rotterdam’da gezerken sanayi limanı içerisinde fok balıklarının atladığını gördük, bir taraftan balıkçı kuşları suya dalıyor. Bu işi yaparken devleti, yerel yönetimleri, yatırımcıları birlikte Rotterdam’a götürdük. Bir tarafta Ulaştırma Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Yatırım Ajansı, Bilim Teknoloji Bakanlığı, Bandırma Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve yatırımcılar. Bizi Rotterdam Limanı CEO’su karşıladı. Bize çok geniş sunumda bulundular, Rotterdam Belediye Başkanı ile de toplantı yaptık. Bizi çok sıcak karşıladı. Türkiye’deki limanlar; İstanbul, Gebze, Kocaeli, fabrika kendine arazi almış bir iskele liman olmuş. Rotterdam Limanı’nın oradaki tüm sanayiciler kullanabiliyor. Profesyonel yöneticilerle idare ediliyor. Limanın yüzde 70’i Rotterdam Belediyesi’nin, yüzde 30’u devletin. Biz tabii ki çevreci, yeşili koruyan, balıkların yüzdüğü, kuşların uçtuğu bir liman istiyoruz. Dursun Mirza başkanımız Rotterdam Belediye Başkanı’na sordu, ‘Petrokimya sanayini nasıl karışılıyorsunuz, ne diyorsunuz?’ diye. Bize ‘Siz çok şanslısınız, sıfırdan başlıyorsunuz, Petro kimya sanayisinden de korkmayın’ dediler. Çünkü suyu, havayı, sesi, gürültüyü denetliyorlar. Liman işi önemli, sanayi önemli, çevreci olması önemli. Bizler de istiyoruz ki bu işi STK ile basın ile çok şeffaf bir şekilde yapalım. Rotterdam Limanının CEO’su ve Rotterdam Belediye Başkanı bize işin sırrını anlattılar; nasıl başladılar, nasıl yaptıklarını ve nasıl mesafe aldıklarını açıkladılar. Limanın uzunluğu 45 km. Termik santral var, 6 tane bacası var. Ama santral üzerinden kuşlar uçuyor, yani çevreci. Bütün tedbirleri alacağız” dedi.

BAŞBAKANDAN BAŞKANA HOLLANDA DAVETİ..

UĞUR: “BANDIRMA’YI TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN GÜNDEMİNE TAŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından AB konusunda yapılacak çalışma ziyaretiyle ilgili Hollanda gezisine davet edildi. Başkan Uğur, Sayın Başbakanın bizzat yaptığı davetin Bandırma liman projesiyle ilgili olduğunu, liman projesinin iki ülke Başbakanının gündemine alınmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Bandırma’yı Türkiye ve dünya gündemine taşıyacaklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Rotterdam’ın Türkiye temsilcisi beni aradı, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’un  Balıkesir Bandırma Port’u gündemine aldığını söyledi. Bizim Başbakanımızın da gündemine alması halinde bu konunun Hollanda ziyaretinde konuşulabileceğini iletti. Ben Rotterdam dönüşü Ankara’ya gittim. Sayın Başbakanımıza Rotterdam limanı hakkında Bandırma Belediye Başkanımız ile birlikte  yaptığımız geziyle ilgili bilgiler verdim. Hollanda Başbakanı’nın bunu gündeme aldığını ilettim. Sayın Başbakanımız AB görüşmeleriyle ilgili 10 Şubat’ta Hollanda’ya gidecekler; bana, ‘Seni de davet ediyorum beraber gidelim Hollanda’ya’ dediler. Şimdi biz Bandırma’yı Türkiye’nin gündemine taşıyoruz, Bandırma’yı dünyanın gündemine taşıyoruz”  dedi.

GÜNEY MARMARA’YA 60 MİLYON LİRALIK ATIKSU REHABİLİTASYONU

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, çevre kirliliği nedeniyle günümüzde Bandırma Limanında, sahilinde denize girilemediğini hatırlattı. Bandırma’da arıtma tesisi olmayışı nedeniyle atık suların doğrudan denize deşarj olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Güney Marmara’da yer alan 5 ilçede alt yapı çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi. Bu bölgedeki atıksu arıtmasıyla ilgili rehabilitasyonların 60 milyon lira tutarında olduğunu kaydeden Başkan Uğur, açıklamasında şunları söyledi; “Bandırma’nın atık suyu tamamen denize deşarj oluyor. Bandırma’nın düzenli katı atık depolaması yok. Çöplük sürekli yanıyor. Güney Marmara Bölgesinde 285 bin nüfus yaşıyor, beş ilçede; Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara Adası. Yazın bu nüfus 500 bini geçiyor. Atık miktarı 285 bin nüfusa göre 350 ton /gün, yazın bu atık miktarının 600-700 tona çıktığı oluyor. Bizim önce vahşi depoları rehabilite etmemiz lazım, çalışmalar yapıyoruz. Güney Marmara’nın düzenli atık depolama alanlarının rehabilitasyonu 60 milyon lira. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Mesela şu anda Gönen’in çöpünü Gönen Susurluk’a getiriyor, transfer istasyonuna, biz de oradan alıp Balıkesir’e taşıyoruz. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım programında Bandırma’nın atık suyu, eksik kalan kanalizasyonlarıyla ilgili bir çalışmamız var, 2006 yıllarında başlayan IPARD projesi devam ediyor, tamamlandığında 100 milyon liralık bir yatırım, çok büyük bir çevre projesi. Yine Bandırma’da birçok mahalledeki içme suyu projesi çalışmaları tamamlandı. İnşaat projesine çıkıyoruz, 7,4 milyon lira, parası hazır. Gönen’in kanalizasyon tesisi 2.46 milyon lira, yapımı devam ediyor. Gönen’in atıkları Gönen Çayına gidiyor, onun da atıksu arıtması 14.75 milyon liraya inşaat ihalesi yapılıyor, projesi tamamlandı. İçme suyu arıtma tesisi projesi de 10 milyon lira, ihalesi yapılıyor. Erdek Ocaklar içme suyu şebekesi tamamlandı, Ocaklar kanalizasyon inşası devam ediyor. Erdek kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisi projesi şu anda bitim aşamasında, proje bittiği an yapım ihalesine çıkacağız. Son 10 gün içerisinde Edremit (Narlı, Altınoluk), Gönen, Bigadiç, Savaştepe, Havran, Bandırma’nın kırsalına yaptığımız içme suları, Akçay su şebekesi toplamı 200 milyon lira, hepsinin ihalesini yapıyoruz. İhalelerden sonra nisan ayında hepsinin temelini atacağız. Biz çevreci bir Büyükşehir olarak üzerimize düşen bu görevi yerine getiriyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’deki bütün kazı işlerini (patlak, çatlak, onarım, asfalt yama, parsel bağlantıları vs) Bandırmalı bir firmaya verdiklerini, bundan böyle Bandırma ile birlikte tüm Balıkesir genelindeki bu işlerin BASTAŞ isimli firma tarafından yapılacağını açıkladı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Bandırma’daki Basının Güney Marmara Buluşması etkinliğinde konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a yerel medyaya verdiği destek nedeniyle plaket verildi. Başkan Uğur’a plaketini Erdek Kaymakamı ve Bandırma Kaymakam Vekili İsmail Karadaş takdim etti. Başkan Uğur da, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve diğer Belediye Başkanlarına plaketlerini verdi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAŞKAN UĞUR’DAN BANDIRMA’YA MÜJDELER..

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x