BAŞKAN UĞUR BALIKESİRSPOR VE BANDIRMASPOR’U DESTEKLİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANAHTARLARI TESLİM EDİN BİZ YÖNETİRİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesirspor krizine el koydu. “Elimizi taşın altına koyuyoruz, gereği neyse yapacağız” diyen Uğur, “ben icraat adamıyım, laf olsun diye konuşmam, şov yapmam, verdiğim sözü tutarım; Balıkesirspor yönetilemiyorsa getirsin anahtarı versinler, biz yönetiriz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesirspor’daki idari ve mali kriz konusunda son noktayı koydu. Başkan Uğur, bugüne kadar Balıkesirspor’un yönetimsel işleyişine karışmadıklarını, ancak maddi olarak her türlü desteği sağladıklarını söyledi. Uğur, “Balıkesirspor’u alırız, yönetiriz, her türlü desteği veririz” dedi.

Avlu Balıkesir’de Balıkesir merkez ve ilçelerinde görev yapan gazetecilerle iftar yemeğinde biraraya gelen Başkan Uğur, iftar sonrasında gazetecilerle sohbet toplantısı yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Uğur, gazetecilerin sorularını da yanıtlardı. Balıkesirspor’daki gelişmeler ve kamuoyundaki çeşitli spekülasyonlarla ilgili sorulara da yanıt veren Başkan Uğur, bugüne kadar Balıkesirspor’a en büyük desteği kendisinin verdiğini, maddi kriz yaşayan ve borç sarmalıyla boğuşan Kulübü düze çıkarmak ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

HEM BALIKESİRSPOR’UN HEM BANDIRMASPOR’UN DESTEKÇİSİYİZ

Balıkesirspor’un yanı sıra Bandırmaspor’u da desteklediklerini söyleyen Başkan Uğur, “Profesyonel liglerde oynayan İki takımımız var, biri Balıkesirspor diğeri Bandırmaspor. Bandırmaspor son anda malesef düştü. Balıkesirspor da ortalarda dolaşıyor. Futbol işi farklı, top yuvarlak., Büyük kulüpleri de görüyoruz. Bursa gibi Türkiye’nin en büyük sanayi şehrinin takımı, 45 bin kişilik stadı var, 400 milyon lira para harcandı, senede 200 milyon lira harcama yapıyor, ama Trabzon mağlup olmasaydı berabere kalsaydı Bursaspor da düşüyordu. Futbol böyle bir şey. Şehrimizin takımları basketbolda, futbolda, voleybolda başarılara imza atsınlar istiyoruz. Takımlarımız var, destek oluyoruz. Bandırmaspor için uçak tuttuk, maça götürdük, Kayseri’ye. Bugüne kadar en büyük desteği biz verdik, yine vereceğiz” şeklinde konuştu.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ, GEREĞİ NEYSE YAPARIZ

Balıkesirspor da şanssızlık süper lige çıktığında başladığını, Büyükşehir belediye Başkanlığı’na yeni seçildiği dönemde Kulüp yönetimine “anahtarları teslim edin, biz yönetelim” çağrısına o dönemki yönetimin olumsuz karşılık verdiğini hatırlatan Uğur, “Yeni Belediye Başkanı olmuştum, takımı getir teslim et dedik o dönemki yönetime, teslim etmediler. Ne oldu, 30 trilyon borçlandı, bıraktılar gittiler, anahtarı teslim ettiler. Kulübü devralan arkadaşlar da iki yılda çalıştı çabaladı, biz de dolaylı dolaysız destek verdik, onlar da bir noktaya getirdi. Bugün kulübün borçları var ve sıkıntı yaşanıyor, ama biz elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz, gereği neyse yaparız” dedi.

BEN BOŞ YERE KONUŞMAM, İCRAAT YAPARIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesirspor krizine el koydu. “Elimizi taşın altına koyuyoruz, gereği neyse yapacağız” diyen Uğur, “ben icraat adamıyım, laf olsun diye konuşmam, şov yapmam, verdiğim sözü tutarım; Balıkesirspor yönetilemiyorsa getirsin anahtarı versinler, biz yönetiriz” şeklinde konuştu. Uğur şöyle konuştu:

“Spekülasyon, dedikodu çok. Ben onlara aldırış etmem. Ben icraat adamıyım. Boş yere konuşmam. İcraatımla anlatırım. Yıllarca sanayicilik yaptım, ticaret adamıyım, başarılı işler yaptım Balıkesir’de. Başladığım işi bitiririm. Turyağ’ı aldık, Balıkesir’de fabrika kurduk, dünyanın en büyük firmalarından biri olan Cargill geldi satın aldı. Neden aldı? Bizim fabrika başarılıydı çünkü. Avlu Balıkesir dedik meselâ; burada kayık yüzdüreceğiz dedik. Balıkesir’e güzel bir yaşam alanı kazandıracağız dedik, bunun sözünü verdik, işte bugün buradasınız, görüyorsunuz, verdiğimiz sözü tuttuk. Burası mezbelelik haldeydi, şimdi ne hale getirdik. Ben dediğimi yaparım.

LEBLEBİ GAZOZLA BU İŞLER OLMAZ, ŞOV YAPMAYIN

Edip Uğur’un kadrolu muhalifleri var, onlar hemen propagandaya başladı. Kimisi aylığını veriyor, kimisi forma giyiyor. Leblebi gazozla bu işler olmaz. Efendim neymiş, Meclis oturum ücretlerini veriyorlarmış. ‘Biz Balıkesirspor’u seviyoruz’ diyorlar. Seviyorsun da ne yaptın? Şov yapmanın lüzumu yok, icraat yapacaksın. Kulüp Başkanını çağırdım; madem olmuyor getir anahtarları teslim et, ben Edip Uğur olarak yapayım. Futbol işine de gireriz ve en iyisini yaparız, sözle, lafla, şovla değil, icraatla yaparız. Yaptığım işi de iyi yaparım. Sonuçta futbol kulübü yönetmek yapılmayacak bir iş değil. Öyl maaş vermekle falan olmaz. Biz ne yaptık; sponsor bulduk Balıkesirspor’a. Glumac, Doğa, Vukoviç’in paralarını ödedik. Bunun şovunu yaptık mı? Kimseye lafını ettik mi, basına açıklama da yapmadık. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ben şov yapmıyorum, icraat yapıyorum, ne yaptık, sponsor bulduk, futbolcuların alacaklarını ödedik.

YÖNETEMİYORSAN TESLİM EDERSİN ANAHTARI, BİZ YÖNETİRİZ

Zaten borç vardı Kulüpte. İyi yönetemezsen borç olur. Şimdi kongreye gidiyorlar. Getir anahtarları ver. Bu iş nasıl yapılacaksa Balıkesirspor için yaparız. Sadece Balıkesirspor için değil, Bandırmaspor için de yaparız, bugüne kadar Bandırmaspor için de çok şey yaptık. Bu kulüplerimizi ayakta tutmamız lazım, büyütmemiz lazım, başka çaresi yok. Forma giyip resim çektirmekle olmuyor. Her türlü desteği verdik ama karışmadık kulüp yönetimine. Bu sefer karışız. Eğer yönetemiyorsan, bırakırsın, biz yönetiriz. Balıkesirpor’a da, Bandırmaspor’a da kalıcı gelirler bulacağız. Bandıma belediyesi benzinlik ihalesi yaptı, Bandırmaspor benzinlikten para kazanacak. Ama benzinlik geliriyle olmaz o iş. Biz başka gelirler bulacağız, merak etmeyin.
Hayatımda Balıkesirspor’un hiç bir kongresine gitmedim. Bu sefer gideceğim. Aday benim. Vücudumuzu koyduk ortaya. Ben başkan olmam, Ahmet olur, Mehmet olur. Biz arkasında dururuz. Ben varım diyorum. Şirketse şirket, iktisadi işletmeyse iktisadi işletme. Hepsine varız. Şov yapmıyoruz. Ne yapmış, yürümüş. Yürüyün kardeşim, yürümekle yollar aşınmaz.”

DSC_7640

Kaynak: Tv100

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAŞKAN UĞUR BALIKESİRSPOR VE BANDIRMASPOR’U DESTEKLİYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x