BAŞKAN MİRZA’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ÇUKUR TEPKİSİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Dursun Mirza başkanlığında yapıldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza, uzun süredir kentte sıkıntı olarak göze çarpan Baski kazılarıyla ilgili süreci değerlendirerek görsellerle birlikte bir sunum gerçekleştirdi.
Bandırma Belediyesi olarak kentin tüm mahallelerinde yol yapım çalışmalarını çok büyük bir oranda tamamlamış olduklarını altını çizen Başkan Mirza, yakın zamanda Bandırma’nın birçok noktasında Baski’nin yapmış olduğu kazılar ve sonrasında ortaya çıkan olumsuz tablonun oluştuğunu söyledi. Mirza, bu durumdan vatandaşlar kadar kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu belirterek kamuoyunda Bandırma Belediyesi’nin sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu, tamir masraflarının BASKİ tarafından Bandırma Belediyesi’ne ödenmese de Belediye Fen İşleri ekiplerince yamaların yapıldığını açıkladı.
Mirza “Bandırma Belediyesi haksız yere kamuoyunda ve sosyal medyada suçlanıyor. Bizden kaynaklanmasa da bu kazılar için biz eleştiriliyoruz ve bunlar bazı kesimlerce kasıtlı yapılan suçlamalar. Bu eleştirilerde Bandırma Belediyesi’ne ve biz yerel yönetime büyük haksızlık var. Bunun nedeni kazıların bizler tarafından yapılmamış olmasıdır. Su Kanalizasyon Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ’ye geçti. BASKİ, su ve kanal çalışmaları için kazıyor. Elektrik ve diğer bağlantılar için kazılıyor. Kazı paraları da Bandırma Belediyesi’ne ödenmiyor, Büyükşehir Belediyesi’ne ödeniyor. Ancak vatandaş kazılan yerler yapılmadığı için bizleri suçluyor.” şeklinde konuştu.

1.5 yılda Baski tarafından ilçe genelinde toplam 592 adet kazının yapıldığını açıklayan Mirza, Ayyıldıztepe Mahallesi’nde 29, Yenimahalle’de 28, Günaydın Mahallesi’nde 4, Paşakonak’ta 30, Paşamescit’te 9, Levent Mahallesi’nde 6, 600 Evler’de 35, Paşakent’te 6, Sunullah’ta 60, Paşabayır Mahallesi’nde 50, Çınarlı Mahallesi’nde 23, İhsaniye Mahallesi’nde 53, 17 Eylül Mahallesinde 61, Hacıyusuf Mahallesi’nde 35, Kayacık’ta 26, Haydarçavuş Mahallesi’nde 4, 100.Yıl’da 129, Dere ve Bentbaşı mahallelerinde 2’şer kazı yapıldığını açıkladı.

İlçede yapılan kazılarla ilgili sıkıntıları Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde aktardıklarını dile getiren Bandırma Belediye Başkanı Dursan Mirza, sözlerini şöyle tamamladı: “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yolların tamirlerinin bedeli karşılığında belediyemiz tarafından yapılmasını teklif ettik. Ancak tamir işlerini kendilerinin yapılacağını söyleyerek bu teklifimizi kabul etmediler. Ancak bu güne kadar kazılan yollar ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ne de Baski tarafından yapılmadı.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan MİLLET "TEK BAŞINA İŞ BAŞINA" DEDİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAŞKAN MİRZA’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ÇUKUR TEPKİSİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x