BASIN BÜLTENİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İnsan haklarının korunması ve hukukun üstünlüğü günümüz demokrasilerinin en temel göstergesidir”

(9.12.2015, Ankara) CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Nedeniyle bir açıklama yaptı. Akın, açıklamasında “ Dünya İnsan Hakları Gününde ülkemize ait veriler maalesef iç açıcı değil. Hemen her alanda yaşanan hak ihlalleri ile her geçen gün insan hakları ve demokrasi konusunda hızla bir geriye gidiş yaşıyoruz. 2014 yılında Avrupa İnsan hakları Mahkemesine başvuru sayısında Avrupa Konseyi üyesi 47 ülke arasında 4. sırada yer aldık. İfade özgürlüğü alanında en fazla ihlal kararı açıklanan ülke Türkiye oldu.

İnsanların haber alma özgürlüğünü de içeren basın özgürlüğü alanındaki hak ihlallerine her geçen gün yenileri ekleniyor. AKP döneminde Türkiye Basın Özgürlüğü sıralamasında çok ciddi gerilemeler yaşamıştır. Basın özgürlüğünde 2002’de 180 ülke arasında 99. Sıradayken 2014 yılında 149. Sıraya geriledik. 2015 yılında basın özgürlüğü alanında yaşanan hak ihlallerini dikkate aldığımızda daha da gerilere savrulacağımız açıktır. Basın üzerinde kurulan baskılar, müdahaleler, açılan davalar, hapsedilen gazeteciler basın özgürlüğüne ve dolayısıyla halkımızın haber alma özgürlüğüne ciddi darbeler vurmuş, özgürlük alanını kısıtlamıştır.

İnsan haklarının korunması ve hukukun üstünlüğü günümüz demokrasilerinin en temel göstergesi durumundadır. İnsan hakları ve demokrasi konusunda içinde yaşadığı coğrafyaya örnek teşkil etmesi gereken Türkiye AKP döneminde kendisi bu alanda sorunlu hale gelmiştir.

Tüm yurttaşlarımız için insanlık onuruna yakışır bir hayat diliyor ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyorum.” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan DEV PROJEYE, BÜYÜK ÖDÜL başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BASIN BÜLTENİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x