foto-deniz1
asili-ceviz-fidani

Basın Açıklaması

ahmet-comez

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Bandırma Şube  Başkanı Ahmet ÇÖMEZ, Alman Federal Parlamentosu’nun 1915 olaylarına ilişkin tasarıya onay vermesini kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

.

Çömez açıklamasında şunları kaydetti:

“Alman Federal Parlamentosu’nun 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz buluyoruz. Anadolu’da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmak amacıyla hiç bir ilgisi bulunmayan hadiselerin, Almanya tarafından soykırım olarak tevil edilmesi anlaşılamaz. Almanya gibi, ülkemizle tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda, bu iddiaların tartışma kabul etmez birer gerçekmiş gibi kamuoyu kanaatine dayatılmasına neden olacak ve toplumlar arasında husumet oluşturabilecek kararların alınması, ülkemizin attığı adımların aksine çözüme ve uzlaşıya değil, soruna ve çatışmaya hizmet eder. Gerek Almanya Parlamentosu’nun aldığı bu kararı, gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışını kınıyoruz.

İş alemi olarak, yoğun ticari ilişkilerimizde ve Almanya’yla bugüne kadar süregelen birlikteliğimizde ciddi sıkıntılar yaşanacağı endişesindeyiz. Bu siyasi kararın, özellikle varlıklarıyla ekonomisine ve kültürüne katkı sağlayan 3 milyondan fazla Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşımızın yaşamını ve Türk ile Alman toplumları arasındaki ilişkiyi zedelememesini umuyoruz.”

Ahmet ÇÖMEZ

MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı

Bir önceki yazımız olan KAMUOYUNA DUYURU başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Sosyal   Medyada   Paylaşın
Bizi Facebook’tan Takip Edin!
1agrigento-otel-erdekozen hyundai doga-koleji-bandirma nehir-kaya esen-tip yemtar
perema2014 soylu
berkan-kuyumculuk bandirma-com-tr gumuskonak
birge cilev eken-hotel dOnce ortem iskenderci
logo-web
Teknik Destek ve Reklam Yönetimi Kutlu Creative tarafından sağlanmaktadır.