BAŞARI: BİR BENGİ ÜRÜNÜDÜR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Altıeylül Özel Balıkesir Fen Bilimleri Anadolu Lisesini ziyaret etti.

KİTAP OKUMA SAATİ
Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ve Okul Müdürü Barış Yılmaz öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

Vali Yazıcı, öğrencilere birer birer söz hakkı vererek öğrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleği seçmek istediklerini sordu.

KİTAPLARI YANINIZDAN AYIRMAYIN
Günümüzde artık herkesin, geçmişteki imkânlara göre çok daha iyi bir şekilde eğitim alma hakkı olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, üniversiteye hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu bunun için gençlerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

SON SÖZ YİNE SİZDE
Meslek seçiminin, öğrencinin yaşamında çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Asla sevmediğiniz bir meslek seçip mutsuz olmayın.  Eğer, seçtiğiniz mesleğin zorluklarının üstesinden geleceğinizi biliyorsanız o mesleği seçin. Ailelerinizin meslekler ile ilgili söylediklerini dikkate alın ama son söz yine sizde olacak.”diye konuştu.
BAŞARIYA DOĞRU KOŞUN
Öğrencilere hayallerini gerçekleştirmeleri için daha fazla gayret göstermelerini isteyen Vali Yazıcı, “Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, kendinize ve topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Elinizde ki imkânları iyi kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız.” dedi.

TERCİHLERİNİZE DİKKAT EDİN
Meslek seçiminin önemini vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, “Herkesin seçtiği veya arkadaşınızın seçtiği meslek yerine, kendi karakterinize uygun olan mesleği seçin. İleride mutsuz olacağınız bir bölüm okumayın, kendinize güvenin çünkü bizler sizlere güveniyoruz. Tercihlerinize dikkat edin. Neyi seviyorsanız, hangi iş, hangi meslek size uygunsa onu tercih edin. Başarılı olmak için de en önemli konu disiplinli çalışma, sosyal faaliyetler için vakit ayırma ve programlı çalışma.” şeklinde sıraladı.

HAYALLER EN BÜYÜK ZENGİNLİK
Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Vali Yazıcı şöyle devam etti: “Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır.” şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek,BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.

YEPYENİ BİR ÇIĞIR AÇTIK
Toplantıda söz alarak BENGİ Projesi hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Sayın Valimizin himayelerinde başlayan ve bir sevdayla yürüttüğümüz BENGİ Projesi ile de Balıkesir’in eğitiminde yepyeni bir çığır açtığımız kanaatindeyim.”dedi.

BENGİ Projesinin “Akademik Başarı“, “Sosyal-Kültürel-Sportif Faaliyetler“, “Değerler Eğitimi” ve “Okul-Toplum-Aile İş Birliği” başlıklarında dört ayaktan oluştuğunu yineleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Akademik başarıda gayet iyi noktadayız. Fakat sadece akademik başarı yeterli değil. Bizler, çocuklarımızın akademik başarısının yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da başarılarını artırmak için gayret gösteriyoruz. Bütün öğrencilerimizin mutlaka bir spor dalı ile uğraşmalarını istiyoruz. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri önemsiyor, bu tür faaliyetlerin öğrencilerimize özgüven sağlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimize ve özellikle meslek liselerimize kariyer danışmanlığı noktasında dokunabilirsek çok daha güzel yerlere ulaşacağız.” dedi.

BENGİ BİZİM SEVDAMIZ
Projeyi değerlendiren Vali Yazıcı, “BENGİ bizim en çok önem verdiğimiz projemiz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Bu nedenle de BENGİ Projesi çerçevesinde öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize zaman ayırmaya gayret ediyorum. Kitap okuma sırasında dünyadaki yerimiz çok da parlak değil, bunu üzülerek söylüyorum. Bu nedenle de öğrencilerimize kitap okumayı aşılamak istiyoruz. Bu çalışmalarda öğrencilerle birlikte bende kitap okudum. Öğrencilerle birlikte Aliya İzzetbegoviç’in Tarihe Tanıklığım, Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’in “Konferanslar” adlı eserlerini bitirdim ve şimdi de Koray Kamacı’nın “Teşkilat” adlı eserini okuyorum.” dedi.

ŞEHİRDE SİSTEM OTURDU
Her fırsatta eğitime büyük önem verdiğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, “BENGİ Projesi’nde ben iki ana konuya ağırlık veriyorum. Bunlardan bir tanesi kitap okuma alışkanlığıdır. Türkiye’nin kitap okuma alışkanlığındaki yeri maalesef çok kötü. Dolayısıyla bunu gidermek adına çalışmalarımıza başladık. 27 yıllık mülki amirim. Gittiğim her yerde bu konuda mutlak suretle bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu konuda en büyük araştırmayı Birleşmiş Milletler yaptı. Bu araştırmaya göre 173 ülke arasında Japonya bir kişi yılda 25 kitapla birinci Türkiye 86. sırada yer aldı. 6 Türk yılda bir kitap okuyor. Bu bize yakışmıyor. Biz büyük hedefleri olan bir milletiz. Okuma alışkanlığı konusunda şehirde sistem oturdu. Haftada her okul 2 saat okuma saati yapma zorunluluğu getirdik. İlkokuldan Lise’ye kadar. Balıkesir’deki bütün okullarda bu uygulamamız devam ediyor.” dedi.

GENÇLERİMİZE DOKUNUNUYORUZ
Akademik başarı noktasında Balıkesir’in durumunun kötü değil iyi bir yerde olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Uzun yıllardır ilk 10 ile 15’de. Buradaki en hassas konu şu. Ben bu projeyi Rize’de de uyguladım. Burada peki ne var? İl Valisi olarak ben her hafta iki okula gidiyorum. 20 ilçem var, 20 ilçe kaymakamımı da her hafta iki okula gidiyor. İlçedeki bütün müdürlerimiz tarım müdüründen emniyet amirine kadar orman bölge şefinden banka müdürüne kadar herkes en az haftada iki kez okuma saatine katılıyor. Çocuklara kendini ve hayata dair bir şeyler anlatıyor. Biz böylece gençlerimize dokunuyoruz. Bu projede öncelikli alanımız geride kaldığı düşünülen meslek liseleri başta olmak üzere dokunuyoruz. Bu okul Balıkesir’deki ziyaret ettiğim 195. okul. Kamu ve özel okulları ziyaret etmeye devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAŞARI: BİR BENGİ ÜRÜNÜDÜR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x