Banyo Dekorasyonu İçin İlham Alınacak Fikirler Nelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banyo dekorasyonu yaparken teknolojinin getirdiği yenilikleri yakından takip etmek gerekir. İlham verecek fikirler homify.com.tr adresinde sizleri bekliyor.

Banyolar bir evin en özel alanlarının başında gelmekte. Yatak odaları da özel alanlardan birisidir. Ancak banyolar biraz daha genel olabilmektedir. Çünkü ortak kullanım alanlarıdır ve zaman zaman başkalarıyla da paylaşabiliriz. İhtiyaçlarımızın düşünülerek ona göre dekore edilmesi gereken banyolar pratik kullanım açısından dekore edilmelidir ki insanlar banyodan çıkmadan bütün ihtiyaçlarını karşılayabilsinler. Bunun için dolabından eşyalarına kadar her şey özenle seçilmeli ve yerleştirilmelidir.

Banyo dekorasyonu sanıldığı kadar kolay değildir. Yapacağınız dekorasyonun hem temizlik açısından hem de görsel açıdan tatmin edici olması gerekmektedir. Çünkü amacı itibariyle nemin ev içerisinde en fazla olacağı alanlardır. Bu nemim getirdiği rutubet ve kirliliğin eşyalara ve mobilyalara zarar vermemesi gerekir. Bu nedenle de eşyalar ve mobilyalar suya ve neme dayanıklı olanlardan seçilmesi gerekir.

Yapacağınız dekorasyon ilk bakışta sizleri etkilemesi gerekmektedir. İçinizi ferahlatacak görünüşte iddialı ve de şık banyolar oluşturmak için ise yaratıcı fikirlere ihtiyacınız olabilir. Bunun için de homify.com.tr adresini ziyaret ederek banyo dekorasyonu bölümüne göz atabilirsiniz. Birbirinden şık ve estetik banyoların daha önceden yapılmış örneklerine göz atabilir, ilham veren fikirler elde edebilirsiniz.

öne

Banyoların genellikle pencereleri küçük olması dolayısıyla aydınlık olması için aydınlatma sisteminin güzelce dizayn edilmesi gereklidir. Bu nedenle pencereden az gelen ışığın yansıtılması için açık renk tercihinde bulunabilirsiniz. Eğer koyu renklerde bir dekorasyon amaçlıyorsanız eğer bu kez de aydınlatma sistemini güzel seçmeniz gerekmektedir. Ortamın şıklığına uyum sağlayabilecek aydınlatma sistemleri için bir iç mimardan yardım alabilirsiniz. İç mimarlar bu iş üzerine eğitim almış ve işini profesyonelce yapan kişilerdir.

Banyo dekorasyonu için beyaz ve siyah renkler oldukça modadır. Çünkü temizliği en kolay renk beyazdır ve siyah renk ise şıklığı ve asaleti temsil eder. Her iki rengin bir arada kullanılması daha şık bir ortam yaratabilir. Modern çizgilerle süslenmiş bir banyoda geçireceğiniz vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Şıklığı ve zarafeti ile görenlerin de hayran kalacağı banyolar oluşturmak hayalinizi gerçekleştirmek için cesur olun. Yaptıklarınızı iyice analiz edin ve tartın. Çünkü bir kere yapılacak bu çalışmayı uzun yıllar tekrar yapma şansınız olmayabilir. Yapacağınız dekorasyonun içinize sinmesi uzun yıllar boyunca mutlu mesut bir şekilde kullanmanız anlamına gelir. Bu nedenle yaptırdıktan sonraki halini görmek için bir iç mimara proje hazırlatabilir ve teknolojinin getirdiği yeniliklerden yararlanabilirsiniz. Bu 3 boyutlu çizimler sayesinde banyonuzun bitmiş halini görebilmek mümkün. Eğer bu 3 boyutlu çizimler içinize sinerse projeyi başlatmak için hazır sayılabilirsiniz. Projenizin yapım aşamalarını da yakından takip edebilirsiniz. Her aşamasında yeni bir şeyler ekleyebilir, hoşunuza gitmeyen kısımları da projenizden çıkartabilir ya da değiştirebilirsiniz.

Fotoğraf: Penintdesign İç Mimarlık / homify

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Bursa Temizlik Şirketleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Banyo Dekorasyonu İçin İlham Alınacak Fikirler Nelerdir?
foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x