BANSİAD BAŞKANI YALÇIN CÖMERT BOR MADENİNİ GÜNDEME TAŞIDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BANSİAD (Bandırma Sanayici İş Adamları Derneği) Başkanı Yalçın Cömert ve yönetim kurulu kasım ayı toplantısını Eken Prestige Otel’de düzenledi.

Yemekli Bansiad toplantısına CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Etimaden Bandırma İşletme Müdürü ve müdür yardımcılarıda katıldı.

Bansiad’ın Toplantı Konusu Bor Madenleriydi
Etibor fabrikası müdürü “Dünyada bor madenlerinin %73’ü Türkiye’de, %7’si Rusya’da %6’sı Amerika’da %4’ü Çin’de bulunuyor. 6 bin 630 metre karelik Bandırma fabrikasında 1321 personel var. Dünya bor ihtiyacının %32 si Bandırma’daki fabrikamızdan karşılanıyor. Bor en çok cam elyafı için kullanılıyor, bor madeninden gübre ve temizlik maddesi de ürettik. Çelik sanayi üretimininde ana ham maddesi bor madenidir. 165 yıllık bor rezervimiz var.” dedi

Toplantıya katılan CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça ülkemizde artık barış ve hoşgörü kültürünün yaygınlaşması gerektiğine işaret ederken, “ancak iki ortak değerimizi asla unutmamalıyız. Bunlardan biri Atatürk ilke ve devrimleri, diğeri ise şanlı Türk bayrağımızdır” dedi. Havutça, bor madenlerinin özelleştirilmesinin sık sık ülkemiz gündemine geldiğine dikkat çekerken, “Borlar, hiçbir zaman özelleştirilmemelidir. Çünkü borlar, geleceğimizin ve çocuklarımızın en önemli güvencesidir” diye konuştu.

DSC_4001

24174476_2016379055246696_3744401828019841456_n

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANSİAD BAŞKANI YALÇIN CÖMERT BOR MADENİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x