BANDIRMA’NIN SULARIN ALTINDAKİ GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından denizi temizlemek için hizmete alınan “deniz süpürge gemisi” Bandırma’da çalışmalarına devam ediyor.

Özel bir şirketten 3 aylığına kiralanan ve yaz boyunca Bandırma-Erdek-Marmara ve Avşa Adaları’nda deniz yüzeyi temizliği yapacak gemi, baş kısmında bulunan bir mekanizma ile deniz yüzeyinde bulunan maddeleri gövde içine alarak, çöp bölümüne aktarıyor. Ayrıca gemi mürettebatı geminin giremediği alanlarda da kepçe ile deniz yüzeyinde ki atık maddeleri temizliyor.

Bandırma liman çevresinde yapılan çalışmalarda temizlik gemisi yüzeyden; plastik şişler, içki kuruları, naylon poşet gibi doğada uzun süre yok olmayan ve ciddi bir çevre kirliliği yaratan maddeleri topluyor. Ancak süpürge gemisi sadece deniz yüzeyinde bulunan çöpleri toplayabiliyor. Büyükşehir yasasıyla birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluk alanına giren sahil bandı ve körfez’in dip temizliği ise henüz gündemde değil. Bandırma körfezini asıl tehdit eden çevre kirliliği ise denizin dibinde.

busenin4Busenin1

KAYNAK:BANSES GAZETESİ  Tufan Dalgıç

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gazeteci Mustafa Yamaner ile Yıldızlar Geçidi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA’NIN SULARIN ALTINDAKİ GÖRÜNMEYEN YÜZÜ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x