Dernek, Bandırma’da doğup büyümüş, burada eğitim almış ve yaşamını sürdüren, aynı zamanda kökleri Manyas’a dayanan 2. ve 3. kuşak Manyaslıların ortak kültürel mirasını ve hafızasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Kuruluş belgelerinde, “Bandırmalı” ifadesinin çalışma ve çaba gösterilen bir şehir, “Manyaslı” ifadesinin ise kök ve kültür anlamına geldiği belirtilerek, bu iki değerin bir arada yaşatılması sorumluluğu ile yola çıkıldığı ifade ediliyor.

Her türlü siyasi görüşün ötesinde, birleştirici ve kapsayıcı bir anlayışla hareket edeceğini duyuran dernek, bireylere değil, kalıcı projelere, ortak akla ve toplumsal faydaya odaklanacağını belirtti. Kültür, tarih, eğitim, sosyal dayanışma ve hemşehrilik bilinci çerçevesinde geliştirilecek projelerin, şeffaf, katılımcı ve sorumluluk sahibi bir sivil toplum anlayışıyla hayata geçirileceği vurgulandı.
15 kurucu üyesi bulunan derneğin geçici yönetim kurulu, Hakan Yücel başkanlığında oluşturuldu. Yönetim kurulunda Emrah Ergen, Oğuzhan Dişlikçi, Altan Önler, Zeynep Özgün, Sema Sevinç, Ahmet Alp, Cüneyt Hamdi Yaman ve Tarık Köse gibi isimler yer aldı.
Kuruluş sürecine katkıda bulunan tüm kuruculara ve destek veren hemşehrilere teşekkür edilirken, derneğin Bandırma, Manyas ve tüm üyeleri için hayırlı olması temenni edildi.
Bandırmalı Manyaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği,
“Geçmişten ilham alarak, geleceği birlikte inşa etmek amacıyla…”

Bir önceki yazımız olan Çanakkale Feribot Ücretleri (2026 Güncel) başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.