BANDIRMA’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın Danışma Merkezi’nin Yöneticisi Muazzez Palta, merkez hizmete girdiği günden bu yana 100 kadının, aile içi şiddet nedeniyle destek talep ettiğini söyledi.
Palta, yaptığı açıklamada, merkezin 8 Mart 2014’te kurulduğunu belirterek, 17 ay içinde 100 kadının maruz kaldığı şiddet nedeniyle kendilerine müracaatta bulunduğunu ifade etti.
100 kadından 76’sının, verilen desteklerin ardından sorunlarının giderildiğini vurgulayan Palta, “Bunlardan 14’üne psikolojik destek veriliyor. 6 kadın için koruma tedbiri çıkarıldı. 4 kadın ise sığınma evlerine gönderildi” dedi.
Kadına yönelik şiddetin azaltılması ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik olarak bir imza kampanyası başlattıklarını anlatan Palta, “Kampanyada toplam 10 bin imza toplandı. Toplanan imzaları yeni hükümetin kurulmasının ardında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına teslim edeceğiz. Bunun yanı sıra kadınlara yönelik aile içi şiddete dikkat çekebilmek ve farkındalık oluşturmak için yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ‘liseli kızlar şiddeti reddediyor’ projesini uygulamaya koyacağız” diye konuştu.
Kadın Danışma Merkezi’nde 23 görevlinin bulunduğunu belirten Palta, “Kadın Danışma Merkezi, gönüllülük esasına göre görev yapıyor. Merkezimizde görev yapacak kadınlar görev almadan önce bir yıl boyunca bazı eğitimlerden geçiriliyor. Bu eğitimlerde başarılı olanlar danışman olarak merkezimizde görev alıyorlar” ifadesini kullandı.

KAYNAK:İLKHABER GAZETESİ

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x