BANDIRMA’DA HAMSİ BEREKETİ

featured
Güney Marmara'nın en önemli balıkçılık merkezlerinden Bandırma Körfezi'nde hamsi bolluğu yaşanıyor. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlere balık sevkıyatının yapıldığı Bandırma Balık Hali'nde geçen ay 21 bin kasa hamsi satıldı. Aynı dönemde 9 bin kasa sardalya, bin 750 kasa istavrit, 23 bin çift palamut, 200 lüfer, 65 çift torik, 450 kasa tekir ile 700 kasa uskumru alıcı buldu. (Ahmet PESEN - Anadolu Ajansı)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma’da av yasağının sona ermesi ardından denize açılan balıkçılar, hamsi bolluğu yaşadı. İlçeye 10 mil uzaklıkla ağ seren ‘Bahri Reis’ teknesindeki balıkçılar 4 saat içerisinde 1600 kasa hamsi ile döndü.

Bandırma’da yeni av sezonunun başlaması ardından hava muhalefeti nedeniyle ilk 2 gün çok az balıkla limana dönen balıkçılar, fırtınanın dinmesi ardından ‘hamsi bereketi’ ile karşılaştı. Bandırma’dan denize açılan balıkçılar, yüzlerce kasa hamsi ile döndü. İlçeye 10 mil uzaklıkta bulunan Karşıyaka açıklarında ağ atan ‘Bahri Reis’ isimli tekne 4 saat içerisinde, 1600 kasa hamsi yakaladı. Her birinde 15 kilo hamsi bulunan kasalar, 100 liradan kısa sürede satıldı. Balıkların tekneden boşaltılması sırasında çevreye dökülen hamsileri toplayan vatandaşlar ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Balık Komisyoncusu Emin Gürer, bu yıl hamsinin yanı sıra kilosu 10 liradan satılan sardalye ve mezgit ile tanesi 12 lira olan palamut bolluğu yaşanmasını beklediklerini söyledi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA’DA HAMSİ BEREKETİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x