BANDIRMA’DA DENİZ UÇAK SEFERLERİ NEDEN İPTAL OLDU?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından olan Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.Ş (Burulaş) Bandırma-İstanbul Haliç arasında başlattığı deniz uçağı seferlerini durdurdu.
Seferlerin durdurulmasının ardından Bandırma Liman Başkanlığı’nın, Çelebi Bandırma Limanı İşletmesinden iskelenin işletme izninin düşürülmesini talep ettiği bildirildi. Burulaş’ın mayıs ayının ilk haftasında sahil bandında bulunan deniz uçağı iskelesinin sökümüne başlayacağı öğrenildi.
Burulaş’ın Gemlik ve Bandırma’dan Haliç’e düzenlenen seferleri durdurmasında, uçakların bakım ve ekip ücreti olarak Bon Air’e ödenmesi gereken 500 bin TL tutarındaki borcun ödenmemesinin önemli etkisinin bulunduğu öne sürülüyor.
Hatırlanacağı üzere Burulaş, Bon Air şirketinden ilk başta kiraladığı 18 yolcu kapasiteli uçağı daha sonra da satın almıştı. Burulaş, sonrasında Intercity’ye ait Cessna tipi Amphibian uçağı da satın aldı. Ancak bakım, ekip ve yetki karşılığı ödenmesi gereken para Bon Air’e yapılmadı. Yaklaşık 500 bin TL’lik alacağının ödenmesi için Burulaş’a ihtar gönderen Bon Air, ödemelerini tahsil edemeyince ekiplerini uçuştan çekme kararı aldı.Burulaş, bir süre Sea Bird ile aynı güzergahta taşımacılık yapmış ancak taraflar arasındaki uyuşmazlık sonrası anlaşma sona erdirilmişti.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA’DA DENİZ UÇAK SEFERLERİ NEDEN İPTAL OLDU?

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x