Bandırma’da Ahilik Haftası kutlamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Eyüp İl, makamında ziyaret etti.

Oda Başkanı  Eyüp İl, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, bilginin, birliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini içinde barındıran Ahilik Kültürünün, esnaf camiası tarafından yaşatılmaya çalışıldığının altını çizdi.

Ahilik terbiyesi alan esnaf camiasının bu güne kadar devletine ve milletine sadakatini en güzel örneklerini sergilediğinin altını çizen İl “Ahilik, fitne ve fesattan uzak; kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu, dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Ahilik özü itibari ile güzelliği, doğruluğu, dürüstlüğü temsil ederken aynı zamanda küçüğün büyüğüne saygısını ifade eder” dedi. Türk milletinin en önemli dinamiklerini esnafların oluşturduğunun altını çizen İl devamında şunları söyledi “Hoşgörünün, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu haftada başta Ahi Evran olmak üzere ahrete intikal etmiş tüm esnaflara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara sağlıklı uzun bir ömür ve hayırlı iş, helal kazanç diliyor; esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bandırma’da Ahilik Haftası kutlamaları

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x