BANDIRMA CHP’DEN BASKİ ÖNÜNDE SU EYLEMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Dr.Selim Panç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Baski Genel Müdürlüğü Güney Marmara Şube Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, Baski’nin kırsal mahallerde uygulamaya koyduğu yeni su tarifesine tepki gösterdi.

-Tarım ve hayvancılığa darbe vuruluyor

Panç “Kırsal mahallelerde ki vatandaşlarımızın, geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkta yem , gübre, mazot , tarım ilaçları gibi ana girdilerin fiyatları kat kat artmışken , tarlasını ekemez, hayvanına bakamaz , duruma gelmişken birde fahiş su fiyatı artışı darbesi gelmiştir. Türkiye’de tarım ve hayvancılığının başkenti olarak gurur duyduğumuz Balıkesir çiftçisini bitiriyor, tarıma ve hayvancılığa son darbeyi vuruyorsunuz” dedi.

-Yüz fiyatları yüzde 324 arttı

Bandırma’nın da içinde olduğu bölgede su faturalarının yeni tarifeyle birlikte yüzde 324 arttığını dile getiren Panç “Balıkesir yeni uygulama kapsamında iki ayrı bölge olarak gözüküyor. Belirlenmiş olan bu iki bölge için konut, bahçe ve ağır abonelikleri olmak üzere 3 farklı abonelik tarifesi yer alıyor. Büyükşehir Belediyesinin reddettiği zammın sonrasında aralarında Bandırma’nın da olduğu 1. bölgedeki kırsal konutların su faturası yüzde 324 artmıştır. İkinci bölgede yüzde 318’a varan zamlar yapılmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerinin “zam yapmadık” dediği rakamlar yalın olarak bu rakamlardır. Kırsal konut için 0,92 seviyesinde olan tarife 10,98’e çıkartılarak yaklaşık 11 kat arttırılırken “Zam yapmadık” demek vatandaşı hiçe saymak değil midir?” diye sordu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Tekirdağ Bandırma Feribot Saatleri ve Fiyatları 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA CHP’DEN BASKİ ÖNÜNDE SU EYLEMİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x