BANDIRMA ÇAKIL MAHALLESİ DE GÜZELLEŞİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma Belediyesi kırsal mahallelerde iki yıldır sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar hizmet alamamış mahaller Dursun Mirza döneminde hizmet almaya başladı.

2014 yerel seçimleriyle birlikte belde statüsünü kaybeden Edincik ve Aksakal ile birlikte köy statüsünü kaybeden 32 köy Bandırma’nın mahallesi olmuştu. Büyükşehir Yasası ile görev alanı büyüyen ancak gelirleri neredeyse yarı yarıya azalan Bandırma Belediyesi kendi kaynaklarını kendi yaratarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bandırma Belediyesi kırsal mahallelerin iç yollarıyla birlikte, mezarlık düzenlemeleri, çocuk parkları ve çevre düzenleme çalışmalarını yapıyor. Talep edilen miktarda çöp konteynırları ve banklar konuyor. Ayrıca merkezde olduğu gibi Camilerin çevre düzenlemeleri yapılıyor.

Belli bir program dahilinde yürütülen çalışmalarda kırsal mahallelerin büyük bir kısmında çalışmalar tamamlandı.

Yıllardır yazın tozda, kışın çamurda kalan vatandaşlarımıza bu hizmeti götürmemiz önceliklerimiz arasındaydı diyen Belediye Başkanı Dursun Mirza; “Kırsal mahallelerimizde çalışmaya başladığımızda aldığımız ilk tepkiler neden bizim mahalle ilk yapılmıyor diye olmuştu. Biz de aynı anda 32 mahallemizde çalışmaları başlatmamız imkansız demiştik. Ancak her mahallemize bir şekilde dokunmaya başlamıştık. Çocuk parkları, mezarlıklar, camiler ve iç yollara dokunmaya başlamıştık. Bazı mahallelerimizin altyapı sorunu vardı. Belli bir program dahilinde çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Kirazlı, Doğa, Yeni Yenice ve Çakıl mahallelerimizde çalışıyoruz. Eksik olan mahallelerimizi bir an önce tamamlamak için imkanlarımızı en üst düzeyde kullanıyoruz” dedi.

Kırsal mahallelere yapılan yollardan dolayı mahalle sakinlerinin çok memnun olduklarını ifade eden Başkan Mirza; “Yaşlısı, genci tüm mahalle sakinleri verdiğimiz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorlar. Onların gözlerinin içindeki memnuniyeti görmek beni de çok mutlu ediyor. Hizmet için çıktığımız bu kutsal yolda bizim itici gücümüz oluyor” dedi.

Şehir içi kazılardan şikayetlere de değinen Belediye Başkanı Dursun Mirza; “Büyükşehir yasası ile yeni bir sistemle karşı karşıyayız. Vatandaşlarımızda bu yeni sistem karşısında kafası karışık. Bu karışıklık normal. Büyükşehir ana caddeler bizim dedi. Atatürk, Ordu, İnönü, Kurtuluş Caddelerinin ilan gelir vergilerini Büyükşehir topluyor. Bu caddelerin bakım, onarım ve temizlik görevi de onların. Şehir içindeki Baski kazılarının tamamının ücreti Büyükşehir’e yatıyor. Bu çukurların yapımı Büyükşehir Belediyesine ait. Bu konuda Büyükşehir Belediyesini defalarca uyardık. Şehir içinde 700’den fazla çukurun olduğunu ve bu çukurların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini belgeleriyle birlikte hem Mecliste hem de basınımızla paylaşmıştık. Üç yıl içinde bu kazılarla ilgili doğru düzgün bir gelişme yaşamadık. Birçok çukuru da hiçbir ücret almadan kendi imkanlarımızla kapattık ve kapatmaya da devam ediyoruz” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA ÇAKIL MAHALLESİ DE GÜZELLEŞİYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x