BANDIRMA 93 YAŞINDA!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, bu yıl da gerçekleştirilen coşkulu törenlerle kutlandı. Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ile başladı. Törene İlçe Kaymakamı Tuncay SONEL, Balıkesir Milletvekili Sema KIRCI, Belediye Başkanı Dursun MİRZA, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Rüştü ÇELENK, siyasi parti mensupları, STK ve Kurum Yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından. Saygı duruşu ve İstikal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU, CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Bakanlar ve Milletvekillerinden gelen tebrik mesajları okundu. Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın halkımızın kurtulun günün kutladığı konuşması sonrasında Belediyesi Halkoyunları Ekibinin göz dolduran Zeybek gösterisi ile Cumhuriyet Meydanındaki tören son buldu.

KURTULUŞ ETKİNLİKLERİNİN 2. ADRESİ SON KURŞUN ANITI

Kentimizin kurtuluş savaşının son kurşununun atıldığı Ayyıldız Tepe, bugün Bandırma’nın 93. Kurtuluş yıldönümü etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Son Kurşun Anıtında gerçekleştirilen törende anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapılarak Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için İlçe Müftüsü tarafından dualar okundu.

Bandırma Protokolü ve geniş halk kitlesinin katıldığı törenin ardından halkımıza pilav-ayran ikramı yapıldı.

17 EYLÜL GÜREŞLERİ BAŞPEHLİVANI ORHAN OKULU OLDU

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl ilkkez düzenlenen 17 Eylül Yağlı Güreşleri yoğun ilgi altında gerçekleşti. Gün boyunca Bandırmaspor İdman Sahasında yapılan güreşlerde Başpehlivan 2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan Okulu oldu. Güreşlerde ayrıca 17 Eylül Yağlı Güreşlerin ağası, yapılan açık arttırma sonucunda Bandırmaspor Başkanı Erhan Elmastaş oldu.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve geldiği ilk günden itibaren spora ve sporcuya büyük destek veren Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın girişimleriyle bu yıl ilkkez düzenlenen 17 Eylül Yağlı Güreşleri halkımızın yoğun ilgisi altında gerçekleşti. Bandırma’nın Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanında ve ardından Son Kurşun Anıtında düzenlenen törenlerin ardından start alan güreşlerde çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Farklı birçok kategoride çok sayıda güreşçinin en iyi olmak için er meydanında ter döktüğü karşılaşmalarda Başpehlivan 2015 Yılında Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu finale rakibi Hamza Köseoğlu’nun sakatlanarak final karşılaşmasına devam edememesi nedeniyle şampiyon oldu. Bandırma Belediyesi adında müsabakalarda yer alan Hasan Zeybek ise üçüncü oldu. Başpehlivana ve dereceye giren güreşçilere ödülleri Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Güreşlerin Ağası Erhan Elmastaş tarafından verildi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BANDIRMA 93 YAŞINDA!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x