BALIKESİR’E YARIM MİLYARLIK MÜJDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’de bir dizi temel atma ve açılış programına katıldı. Çay Deresi Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen ve 543 milyon TL değerinde 19 tesisin temelini atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Balıkesir’e yapılan yatırımların tanıtıldığı sinevizyon gösteri ardından Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yatırımlar hakkında bilgiler verdi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Vali Ersin Yazıcı, yaptığı konuşmada Bakan Eroğlu’na Balıkesir’e yapılan yatırımlar nedeniyle teşekkür etti.
UĞUR: “HAYALLER GERÇEK OLUYOR”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Balıkesir’e yaptığı yatırımlar nedeniyle Bakan Eroğlu’na teşekkür eden Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Bakanımız Balıkesir’e karşı olan muhabbeti ve yaptığı yatırımlar dolayı ile kendisine müteşekkiriz. Balıkesir AK Parti iktidarı döneminde 15 katrilyon yatırım almış, bu yatırımların 2.8 katrilyonu Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından yapılmış. Balıkesirlilerin bir rüyası Sayın bakanımız Veysel Eroğlu tarafından gerçeğe dönüştü. Havran Barajı izbedel ile devam ediyordu, Havran baraja kavuştu, körfezimiz suya kavuştu. Aynı şekilde Manyas Barajı da izbedelle gidiyordu. İlk Manyas’ta 2003-2004 yıllarında gezdiğimizde o tünellerin içerisinde raba ile dolaşıyorduk. Tabi Manyas’ın hayali olan baraj ve Sağ Sahil Sulaması bitti, şimdi de Sol Sahil Sulması temellerini atacağız. İvrindilerin 50 yıllık rüyası Ardıçtepe Barajı da şimdi tamamlandı. Hayaldi, rüyaydı şimdi hepsi gerçek oluyor. Adalı Barajı Bigadiç’in 50 yıllık rüyası. 50 yıllık rüya gerçek oluyor. Bugün temellerini atacağız. Tabi bizim Burhaniyeli kardeşlerimizin rüyası da Reşitköy Barajı, inşallah onun da en kısa zamanda temellerini atacağız. Hayaller gerçek oluyor”.
BAKAN EROĞLU: “BUNDAN SONRA ÜÇ VARDİYA ÇALIŞACAĞIZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’de yaptığı konuşmaya 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile başladı. Bakan Eroğlu, “Bu hain FETÖ, aklını okyanus ötesine bağlamış bazı asker elbiseli teröristler, Türkiye’yi Suriye’ye dönüştürmek için böyle bir hareket yaptı ama hesapları tutmadı. Çünkü şeytanların bir hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. Bu milletin bahtı açık, bu bayrak hiçbir zaman düşmeyecek. Türkiye’yi daha çok büyüteceğiz. Alçak FETÖ’nün darbe girişiminden sonra bütün bakanlık çalışanlarını topladım ve iki vardiya çalışıyorduk. Bundan sonra 3 vardiya çalışacağız. İnşallah destanlar yazmaya devam edeceğiz. Bu asil, kahraman millete layık olacağız’ dedim. Arkadaşlar da söz verdi. Darbe girişiminden sonra ilk ve en büyük temel atma ve açılış törenini burada yapıyoruz” ifadesini kullandı.
EROĞLU: “BALIKESİR AK PARTİ’DEN ÖNCE UNUTULMUŞ BİR İLDİ”
Eroğlu, Balıkesir’in AK Parti hükümetinden önce unutulmuş bir il olduğunu, şimdi ise yatırımların peş peşe geldiğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Gelirken heybemiz dolu geliyoruz. Bu sefer heybe yetmedi, tırla geldik. Sizlerin 30-40 yıldır beklediği bütün barajlar, modern basınçlı sulamalar yapılacak. Bugün de temel atacağız, açılış yapacağız. Eskisi gibi ‘aman ormancı, canım ormancı’ türküsünü kimse söylemeyecek. Bundan sonra artık her şey millet için. Dolayısıyla ‘Biz, orman mahallerine hasım değil, hısımız’ denilecek. Şu anda 5 büyük köye, 5 büyük gelir getirici orman kurulacak. Orman yakınındaki mahalleler, ne isterse ceviz, badem, fıstık çamı, kestane dikeceğiz” şeklinde konuştu.
543 MİLYON LİRALIK YATIRIMLAR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temelini attıkları 13 tesisin ve açılışını gerçekleştirdikleri 6 tesisin 543 milyon liraya mal olduğunu, tesislerin Balıkesirlilere ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Eroğlu, “Balıkesir’e çok büyük yatırımlarla geldik. Bugün 19 tane tesisin temelini atıyoruz, açılışını yapıyoruz. Kuvayı Milliye şehrine, İstiklal ateşinin yakıldığı bu kahraman şehre büyük yatırımlar gerekir. Biz de 543 milyon TL’lik bir temel atma, açılış merasimiyle geldik. Burada sulamalar var, Adalı Barajı var, Balya Narlı Göleti sulaması, Altıeylül Küpeler Göleti sulaması, Dursunbey Ericek Göleti sulaması, Altıeylül Şehit Aydın Nazillioğlu Göleti, Sındırgı Çamalan Göleti, İvrindi Çukurlar Göleti, Balya Dörtyol Göleti, Savaştepe Tütünlük Göleti, Dursunbey Odaköy Göleti, Altıeylül Bahçedere Göleti gibi 13 tane sulama ve gölet var. Ayrıca 4 tane dere ıslahları var. Bunların temelini atacağız. Bu arada açılışını yapacağımız; Edremit ilçe merkezi ile alakalı Kanlıdere ve Ağılıdere’nin ıslahları yapılacak. Ağaçlandırma ile ilgili iki tane açılışımız var. Bunların arasında 1 tane büyük baraj, 7 tane gölet, 3 tane gölet ve sulaması, 2 tane sulama, 5 tane dere ıslahı, 1 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi olmak üzere 543 milyon TL’lik yatırım yapılacak. 199 bin 240 dekar mümbit topraklar tamamen modern sulama tesisleriyle sulanacak. Ayrıca dört ilçe ve bir jet üssü de taşkınlardan korunacak. Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İlk HABER

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA SEFERLERİNE NE ZAMAN BAŞLIYOR? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BALIKESİR’E YARIM MİLYARLIK MÜJDE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x