BALIKESİR’DE “TÜRKİYE HUZUR-ARİFE” UYGULAMASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Türkiye Huzur-Arife” uygulaması kapsamında, Balıkesir’de de 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.
Emniyet birimleri 81 ilde koordineli olarak “sabit yol uygulaması” ve “umuma açık yer uygulaması” şeklinde 2 aşamalı denetim gerçekleştirdi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyon, tüm ilçelerde gerçekleştirildi.
UYGULAMAYA POLİS EKİPLERİ KATILDI
Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir Merkez ve İlçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. 25 sabit uygulama noktalarında, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.
Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalandı.
SABİT YOL VE UMUMA AÇIK YER UYGULAMASI
Yol uygulamasında 56 ekip’in destek verdiği denetlemelere 165 personel katıldı.
Yapılan yol ve umuma açık yer denetimlerinde 1.541 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, 254 aracın kontrol edildiği, 9 aracın sürücülerine cezai işlem uygulandığı ve 4 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 2 kişi yakalandı, adli-idari işlem yapılan şahıs sayısı 2 olurken, 14 adet Lyrica hap ele geçirildi.  Denetim sonucunda araçlara uygulanan ceza miktarı ise 6.846 TL.
DENETİM VE UYGULAMALARA DEVAM EDİLECEK
Vatandaşların huzur ve güvenliği için başlatılan denetim ve uygulamalara bundan sonraki süreçte de devam edilecektir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BALIKESİR’DE “TÜRKİYE HUZUR-ARİFE” UYGULAMASI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x