Balıkesir’de Demokrasiye Katılım
CHP’nin cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için yapılan ön seçimde Balıkesirliler, 20 ilçede yoğun bir katılım gösterdi. Partiye üye olan ve olmayan vatandaşlar, demokrasiye katkıda bulunmak amacıyla sandıklara akın etti. Özellikle Karesi ilçesi 8 nolu sandıkta oy kullanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın eşi Arbil Akın ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi.
Oy Kullanımına Yoğun İlgi
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi AVM’de oy kullanmasının ardından vatandaşlarla sohbet etti ve sandık sorumlularıyla selamlaştı. Altıeylül ilçesi Bahçelievler Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’ndeki sandık görevlilerine de başarılar dileyen Başkan Akın, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Sabah 08:00’den itibaren Balıkesir’in 20 ilçesinde üye olmaksızın dayanışma sandıklarında oy kullanan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu seçimde, Balıkesirliler demokratik süreçlere aktif katılım sağladı.
Başkan Akın’dan Demokrasi Vurgusu
Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Akın, demokrasinin ve milli iradenin yanında olduklarını belirtti. Akın, “Dün akşam eşimle birlikte Saraçhane’de ve Çağlayan’da diğer başkanlarımızla ve Genel Başkanımızla bir araya geldik. Buraya gelerek de oyumuzu kullandık. Bu oy çok önemli. Vatandaşlarımızın burada oy kullanmak için müthiş bir isteği var. Üye olsun olmasın insanlar sandıkları dolduruyor.” ifadelerini kullandı.
Başkan Akın, vatandaşların yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Bu bir millet iradesidir. Ben de yıllarca milletvekilliği yapmış, partinin bütün yönetimlerinde bulunmuş ve şimdi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu memleketin bir evladı olarak demokrasinin vatandaşlar nezdinde kimseyi endişeye düşürmeyecek şekilde ilerlemesi için hep birlikte mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesini hatırlatan Akın, Cumhuriyetin evlatları olarak her zaman demokrasinin ve milli iradenin yanında olacaklarını vurguladı.
Bir önceki yazımız olan Balıkesir'de Yerel Seçim Öncesi Sandık Ziyaretleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.