1. Haberler
  2. Güncel
  3. Balıkesir’de 1 Haftalık Bilanço: Öne Çıkan Gelişmeler ve Etkileri

Balıkesir’de 1 Haftalık Bilanço: Öne Çıkan Gelişmeler ve Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asayiş İstatistikleri: 187 Olay ve 283 Şüpheli

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün yayımladığı verilere göre, geçtiğimiz dönemde toplamda 187 asayiş olayı kaydedildi. Bu olayların 178’i aydınlatılırken, 283 şüpheli hakkında adli işlemler gerçekleştirildi. Ayrıca, 9 olayın faillerinin tespiti için çalışmalar devam ediyor. Malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise 108 olayın 62’sinin çözüldüğü, 46 olayın şüphelileri için ise arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında:

Yürütülen uygulamalarda 96 bin 509 kişinin sorgulandığı ve bu kapsamda 133 aranan şahsın yakalandığı bildirildi.

Kaçakçılık Operasyonları: Tarihi Eserler ve Tütün Ele Geçirildi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 16 farklı operasyonda 28 şüpheli hakkında işlem yaptı ve bunlardan 1 kişi tutuklandı. Ele geçirilen malzemeler arasında dikkat çekenler şunlardır:

  • 315 kg tütün ile 196 bin dolu makaron

  • 160 tarihi sikke ve 182 tarihi obje

  • 338 cinsel içerikli ürün

  • 90 litre etil alkol

Narkotik Operasyonları: 9 Tutuklama Gerçekleşti

Narkotik ekipleri, 48 farklı operasyonda toplam 67 şüpheliyi hedef alarak 9 kişiyi tutukladı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ise oldukça dikkat çekiciydi:

  • 6,8 kg esrar

  • 256 gram metamfetamin

  • 57 gram bonzai

  • 25 gram kokain

  • 456 ecza hapı

Ayrıca, “En İyi Narkotik Polisi Anne” seminerleri kapsamında 3.100 kişiye eğitim verildi. Bu tür seminerler, toplumsal farkındalığı artırmak ve ailelerin uyuşturucu konusunda bilinçlenmesini sağlamak adına büyük öneme sahip.

Terörle Mücadele Operasyonları

Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, MLKP üyeliği suçlamasıyla 4 kişiyi gözaltına aldı. Ancak, bu şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan, DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen 1 kişi tutuklandı.

Göçmen ve Trafik Denetimleri

  • 24 düzensiz göçmen yakalanarak Bandırma GÖKSEM’e teslim edildi.

  • 27 bin 332 araç denetlendi ve 62 yaralamalı kazada 84 kişi yaralandı; ölümlü kaza yaşanmadığı bildirildi.

  • 517 araç trafikten men edilirken, 44 sürücünün ehliyeti alkolden iptal edildi.

Valilik, suçla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceğini vurguladı. Bu tür denetimler, toplumun güvenliğini artırmak ve suç oranlarını düşürmek amacıyla büyük bir öneme sahiptir.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan İzmir'de Balıkesir Rüzgarı: Şehrin Yeni Enerji Kaynağı Neler Sunuyor? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Balıkesir’de 1 Haftalık Bilanço: Öne Çıkan Gelişmeler ve Etkileri
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
KAI ile Haber Hakkında Sohbet