Vali Ustaoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Balıkesir Şubesini Ağırladı
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Balıkesir Şubesi yönetim kurulunu makamında ağırladı. Samimi bir ortamda geçen kabulde, Vali Ustaoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle tek tek ilgilenerek devletin engellilere olan hassasiyetini gösterdi.
Derneğin Balıkesir’e Getirdiği Birikim
Altı Nokta Körler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Boztepe, derneğin 75 yıllık kurumsal deneyimini ve birikimini Balıkesir’e taşımaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Şubenin bir yıllık süreçte gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balıkesir’de yaşayan tüm görme engellilerle birlikte bu birikimi nasıl katabileceğini değerlendirdiklerini belirtti.
Engellilerin Eşit Hakları ve Valiliğin Desteği
Vali Ustaoğlu, Altı Nokta Körler Derneği’nin ülke çapında tanınan ve kamu yararına bir dernek olduğunu ifade etti. Derneğin geçmişten günümüze yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını ve Balıkesir’de bir şube açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüm engel gruplarında olduğu gibi görme engellilerin de eğitim, istihdam ve sosyal hayatta eşit ve erişilebilir bir yaşama sahip olma haklarının olduğunu vurguladı. Valilik olarak bu konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
Yoğun Katılım ve Hizmet Bereketi
* Şubenin yalnızca şehir merkezinden değil, tüm ilçelerden üye kabul ettiği belirtildi.
* Körfez bölgesindeki görme engellilerin selamları şubeye iletildi.
* Derneğin kültür ayağını oluşturan iki adet sesli derginin müdürlüğünü yürüten Hasibe Boztepe, bu dergilerde görev alan gönüllü okuyucuların tamamının Balıkesir’den olduğunu ve şube üyelerinin birçok yazısının yayınlandığını ifade etti.
Teşekkür ve Hediyeleşme
Görüşmenin sonunda, şube başkanı Süleyman Boztepe, şube yönetim kurulu adına Vali Ustaoğlu’na şube çalışmalarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Şube ve Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Hasibe Boztepe, kendi yazmış olduğu şiir kitabını Vali İsmail Ustaoğlu’na hediye etti.
Vali Ustaoğlu, engelli üreticilere toplumun ihtiyacının olduğunu belirterek, engellilerin farklılıklarının bir eksiklik değil zenginlik olduğunu vurguladı. Hediyeleşmenin ardından Vali Ustaoğlu teşekkürlerini sundu.
Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA ADASI SEFERLERİNE BAŞLADI başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.