Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nde Yeni Personel Belirlendi
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 16 daimi işçi alımı için kuraları noter huzurunda gerçekleştirdi. Bu alım, bölgedeki ormancılık faaliyetlerinin güçlenmesine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Kura Çekimi Noter Huzurunda Gerçekleştirildi
Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bu alım sürecinde kuralar, şeffaf ve güvenilir bir şekilde ilerledi. Kura çekimi noter huzurunda yapıldı ve sonuçlar kamuoyuna duyuruldu. Alınacak 16 daimi işçi, Balıkesir’deki orman yangını riskinin yüksek olduğu bölgelerde görevlendirilecek.
Orman Yangınlarıyla Mücadeleye Takviye
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, alımın özellikle yaz aylarında artan orman yangını tehlikesine karşı mücadele kapasitesini artıracağını vurguladı. Yeni işçilerin, mevcut orman ekiplerine takviye olarak yangın söndürme, önleme ve zarar tespiti gibi görevlerde yer alacağı belirtildi.
- Alım sürecinde belirlenen kriterler arasında eğitim seviyesi, fiziksel yeterlilik ve ilgili alanlardaki deneyim bulunmaktaydı.
- Kuraların çekimi sırasında noter tarafından tutanak tutuldu ve sonuçlar resmi olarak ilan edildi.
- Yeni işçiler, görevlerine başlamadan önce gerekli eğitimleri alacaklardır.
Orman yangınlarının önlenmesi ve etkilerinin azaltılması amacıyla yapılan bu tür alımlar, ormanların korunması açısından büyük önem taşıyor. Balıkesir’deki ormancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için atılan adımların devam edeceği ifade edildi.
Bir önceki yazımız olan Çanakkale Geyikli Beldesi Rehberi 2026 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.