578 Sayfalık İddianameye Tepki: “İftira ve Uydurma Beyan Var, Hakikat Yok”
Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasıyla ilgili hazırlanan iddianameyi değerlendirdi. Soruşturmanın tamamlandığını ve iddianamenin hazırlandığını belirten Sarı, belgenin içeriğine ilişkin çarpıcı eleştirilerde bulundu.
İddianamede Yer Almayan Kurum ve İhaleler
Serkan Sarı, 578 sayfalık iddianamede, 99 AKP’li, 27 MHP’li belediye ve 21 kayyım atanmış belediye dahil olmak üzere toplam 132 kamu kurumu ile yapılan işlerden tek bir cümleyle bile bahsedilmediğini öne sürdü. Sarı’ya göre, AKP’li belediyelerle yapılan toplam 473 ihaleden iddianamede hiç söz edilmiyor.
“Savcı Yolsuzluk Olasılığını Sormamış”
Milletvekili Sarı, savcılığın bu kurumlarla yapılan işlerde “Burada da yolsuzluk olabilir mi?” sorusunu sormayı aklından bile geçirmediğini iddia etti. Bu durumu, soruşturmanın kapsamı ve tarafsızlığı açısından eleştirdi.
Halkın Seçtiği Başkanlar Cezaevinde, Örgüt Lideri Serbest
Yaptığı açıklamada dikkat çeken bir diğer noktaya değinen Sarı, “Halkın takdirine mazhar olmuş belediye başkanlarımız cezaevindeyken, örgüt lideri sokaklarda geziyor” ifadelerini kullandı. Bu sözleriyle, adalet dağılımındaki dengesizliğe vurgu yaptı.
“Millet Kazanacak”
Serkan Sarı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Kumpaslarınızı milletimizin teveccühü ile püskürteceğiz, millet kazanacak.” Bu ifadeyle, yaşanan sürece rağmen halkın desteğiyle mücadele edeceklerini ve sonucun halkın lehine olacağına inandıklarını belirtti.
Bir önceki yazımız olan Bandırmaspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısına Gidiyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.