Balıkesir Lisesi Çanakkale şehitlerini unutmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Çanakkale Savaşları’nda 88 öğrencisi yaşamını yitiren ve üç dönem mezun veremeyen 131 yıllık Balıkesir Lisesi’nde, şehitler üzerinden bir asır geçmesine rağmen törenlerle anılıyor
– Okul Müdürü Kocaşahan:
– “Bizler de 3 dönem mezun verememiş bir okul olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni farklı duygularla kutluyoruz. Bütün öğrencilerimizin, gençliğimizin bu heyecanı yaşamasını temenni ediyorum”

 

Çanakkale Savaşları’nda 88 öğrencisi şehit olan 131 yıllık tarihi Balıkesir Lisesi’nde Çanakkale Zaferi farklı duygularla kutlanıyor.
Lisede, üzerinden bir asır geçmesine rağmen unutulmayan öğrenciler, her yıl tören ve dualarla anılıyor.
Okul Müdürü Yüksel Kocaşahan  yaptığı açıklamada, 1885 yılında açılan lisenin, Balıkesir’in en eski okullarından biri olduğunu belirtti.
Kocaşahan, lisenin, Osmanlı döneminde de eğitim anlamında ilk 6 okul arasına girdiğini vurgulayarak, “1898’de bir deprem sonucu hasara uğrayan ve 2. Abdülhamit tarafından 1902’de onarımı yaptırılan binaya 1913 nisanında o zamanın en önemli öğretim kurumlarından ‘Selanik Sultanisi’ tam kadrosu ile nakledilmiştir. Bu tarihten sonra da ‘Balıkesir Sultanisi’ adı altında öğretimini sürdürmüştür” diye konuştu.
– “Okulumuz 3 yıl mezun vermemiş”
Lisenin, Çanakkale Savaşları nedeniyle öğrencilerini cepheye gönderdiğini anlatan Kocaşahan, “O yıllarda Çanakkale’de savaşa katılan erkek öğrencilerimizden geri dönen olmuyor. Bu yüzden okulumuz o yıllarda 3 yıl mezun veremiyor” dedi.
Kocaşahan, şehit öğrenciler için geçen sene, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında okula dev bir rölyef yaptırıldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:”Bizler de üç dönem mezun verememiş bir okul olarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni farklı duygularla kutluyoruz. Bütün öğrencilerimizin, gençliğimizin bu heyecanı yaşamasını temenni ediyorum. O dönem bütün bir millet olarak Çanakkale’ye koşmuşuz. Nüfusumuz azalmış. Böyle bir okulda görev yapmayı rabbim bize verdiği için mutluyuz. O gün şehitlerimiz için bir anma töreni düzenleyeceğiz. O gün akşam izcilerimiz için anma töreni ve fener alayı düzenlemek istiyoruz.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Balıkesir Lisesi Çanakkale şehitlerini unutmadı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x