BALIKESİR İL MÜFTÜSÜ, TÜGVA YURDUNDA GENÇLERLE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir İl Müftüsü Sayın Ramazan Topcan Tügva Yurdu’nda gençlerle bir araya gelerek, gençlere öğütlerde bulundu. Topcan, gençlere öğütlerde bulunurken bazı konuların altını çizdi;

Hz. Peygamberin İnsana Bakışı

“Hz. Kuran ve ona başöğretmenlik yapan peygamberimiz yeni bir dünya inşa etmek için gönderilmiştir. İnsan sağlamsa, dünya da sağlamdır, ama insan kırılırsa dünyanın sağlamlığından bahsedemeyiz.

Bir karıncayı dahi incitmeyen bir toplum inşa etmiştir peygamberimiz. Bugün dünya insanlığı, peygamberimizin bak dediği pencereden bakmazsa(karıncayı dahi incitmeyen toplumdan), bugünün dünyasında kavga, patırtı ve gürültü olması tabiidir. Bugün insan kendi eliyle işlediği cinayetler vasıtasıyla sadece kendi dünyasını değil,  tüm insanlığın dünyasını da tahrif etmiştir.”

“Bir şeyin hayali olmadan gerçeği olmaz.”

TÜGVA gençliğine öğütlerde bulunmaya devam eden Topcan, “Yaşadığınız dünyaya rol model, rota olmak zorundasınız. Sen olmadan bu dünya düzelmez, ben olmadan bu dünya düzelmez, Çünkü ben bu dünyanın öznesiyim.

Herkesin güldüğü bir dünya inşa edebilmek için kendimizden önce aç olanın karnını doyurmak, ağlayanın gözyaşını silmek gibi bir hedefimiz, ufkumuz var. Dünyaya şekil vermek gibi bir ufkum var derseniz size Suriye Toprakları değil, devlet kabileleri içerisinde kitapla, kuranla tanışmamış olan milletlerin içerisinde yayından fırlayan oklar misali orda olmam lazım diyerek hedef tayin etmelisiniz.”

“Sizler her yerde TÜGVA gençliği olacaksınız, bu yüzden sıradan olamayız”

Ve konuşmanın sonuna doğru “unutmayınız her milletin kendine has değerleri vardır, bizi biz yapan değerlerimizden vazgeçemeyiz. Bugün televizyonlarda görüyorsunuz büyük abilerinizi “Bismillah” deyip kendi bedenini elin namlusuna hedef ederken sadece bir ideali var ; ‘herkesin güldüğü bir dünya inşa edebilmek için bu can kurban olsun diyerek Bismillah deyip ebedi hayatı seçmektir. Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan bizim.’ Bu milletimize has bir değerdir.”

Bu sözlerin ardından TÜGVA gençleri ve İl Müftüsü Sayın Topcan, Türk Bayrakları ile birlikte Asker Selamı vererek Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiklerini gösterdiler. Konuşma ve asker selamı duruşundan sonra aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BALIKESİR İL MÜFTÜSÜ, TÜGVA YURDUNDA GENÇLERLE BULUŞTU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x