Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üniversite giriş sınavı (YKS) ücretlerinin %52 oranında artırıldığı bu dönemde, kentte yaşayan gençler için önemli bir destek kararı aldı. Belediye Başkanı Ahmet Akın, yaptığı duyuruda, Balıkesir’de ikamet eden gençlerin YKS ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirtti.
Bu destek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına atılan bir adım olarak dikkat çekiyor. Başkan Akın, her bireyin eşit eğitim hakkına sahip olması gerektiğini vurgulayarak, ekonomik zorlukların gençlerin eğitimine engel olmaması gerektiğinin altını çizdi.
Yardımdan faydalanmak isteyen Balıkesirli gençler, 7 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında belediyenin internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu süre zarfında başvuru yapan adaylar, belediyenin sağladığı bu önemli imkândan yararlanarak YKS’ye daha rahat bir şekilde hazırlanma fırsatı bulacak.
Belediyenin bu örnek teşkil eden desteği, Balıkesirli gençlerin eğitim hayatlarına olumlu katkı sağlayacak ve onların geleceğe yönelik hedeflerine ulaşmalarında önemli bir rol oynayacak.
Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA ADASI SEFERLERİNE BAŞLADI başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.