BALIKÇILAR UMDUĞUNU BULAMADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma’da balıkçılar 2015-2016 balık sezonundan umduğunu bulamadı.
Av yasağının sona ermesinin ardından ilçede bulunan balıkçıların bol palamut beklentisiyle denize açıldıklarını dile getiren Bandırma ve Çevresi Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Önen, ”Sezon ilk haftasında çok olmasa da beklentileri karşılayacak kadar palamut yakalandı. Ancak daha sonraki günlerde palamut azaldı. Sezon başında 10 TL’ye kadar düşen palamut adet fiyatları bu gün itibariyle 30 TL’ye kadar çıktı” dedi.
Önen “Deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı palamut ve diğer balıkların serin sulara hareket ediyor. Deniz suyu sıcaklılarının düşmesiyle birlikte palamut popülasyonunda artış olacağını umut ediyoruz. Bu güne kadar palamut ve lüfer beklentileri karşılamaktan çok uzak” şeklinde konuştu.
Bandırma Balık Halinde Kurulu bulunan Çakıroğlu Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yolagelenler ise yaptığı açıklamada “ 2015-2016 balık sezonuna büyük umutlarla girmiştik. Ancak bu güne kadar bu mutlarımız tutmadı. Sezon başında 10 TL’ye kadar düşen palamut fiyatları bu gün itibariyle 30 TL’ye kadar çıktı. Balık haline gelen palamut sayısı ise 25 ila 30 kasayı geçmiyor. Ekonomik balık olan hamsi ve sardalyede sıkıntı yok” ifadesini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan CEVİZ FİDANI SATICILARININ HEDEFLERİ BÜYÜK başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BALIKÇILAR UMDUĞUNU BULAMADI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x