BAKKAL’IN REFERANDUM HAKKINDA AÇIKLAMASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal, Mecliste oylaması sona eren ve kabul edilen anayasa değişiklik paketi hakkında  Bandırma’da MHP tabanının nasıl bir tutum sergileyeceğini İlk Haber Gazetesine değerlendirdi.

‘’Bildiğiniz gibi anayasa değişikliği 339 evet oyuyla TBMM’de kabul edildi. Şuan Cumhurbaşkanının onayında. Cumhurbaşkanımızın onayından sonra referandum tarihi belirlenecek ve Türk milleti bu değişiklik ile ilgili nihai kararını verecek. Biz Sn. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey’in  ifade ettiği gibi ‘’TBMM’ye evet dediğimiz noktada referandumda da evet deriz’’ açıklamasına istinaden  genel başkanımız hangi doğrultuda karar verdiyse teşkilat olarak teşkilatı mensupları olarak aynı doğrultuda  referandum da evet diyeceğiz. ‘’ dedi.

Genel merkezden gelecek direktifler doğrultusunda sahaya inebileceklerini ifade eden Bakkal, ‘’Bununla ilgili önümüzde ki günlerde genel merkezimizin  kampanyayla ilgili bize önemli direktifleri olacaktır. Bizde büyük ihtimalle bununla ilgili olarak sahaya ineceğiz. Bu kararı Türk milleti verecek. Evet der ise, TBMM’nin almış olduğu karar doğrultusunda yürütmenin sistem değişikliği olacak. Çift başlılıktan tek başlılığa geçmiş olacağız. Hayır derse ne olacak ?

O zaman, bu gündemde olan konunun gündemden düşmesi gerekir. Bununla ilgili nihai kararı Türk milleti referandumda  ki tercihi ile verecektir. Milliyetçi Hareketçi Partisi olarak biz dün ne dediysek  bugünde  aynı ifadeyi kullanırız. Yarın da bunun icraati anlamda hayata geçişinde tercihimizi evet olarak kullanırız. Bir gün A deyip bir gün B demeyiz.  Bizler sahaya indiğimizde de neden evet dememiz gerektiğini Türk seçmenine anlatacağız. Nihai karar milletin olacaktır. Ona da saygı duyarız‘’ ifadelerini kullandı.

MHP Bandırma İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal , Geçtiğimiz günlerde bir yerel gazetede yer alan’’ Bandırma’da ki MHP’liler üzerinde Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un ciddi bir ağırlığı olduğu ve Ok’un anayasa değişikliğine Hayır diyen tarafta olduğuyla birlikte şayet İsmail Ok’un sahaya inip Hayır kampanyası yürütmesinin MHP tarafında işleri bozabileceği’’ ifadelerine de yanıt verdi.

Teşkilattan bağımsız hareket edilmesinin affedilecek bir olay olmadığını ifade eden Bakkal, ‘’Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleri içerisinde yaklaşık 6 milletvekili arkadaşımızın referandum süreci boyunca hayır kampanyası yürüteceğini bizlerde kamuoyunda ki açıklamalarından biliyoruz. Şimdi şöyle  bir tabloya bakalım. Tırnak içinde bir tarafta teşkilat bir tarafta tarafta şahıs. Bireyler birdir. Teşkilat binlerdir , yüz binlerdir , milyonlardır. Kıyaslama yaparken bunu böyle görmek lazım.  Hem teşkilat mensubu olarak kendimizi ifade edip hem de teşkilata aykırı bir ses çıkardığımız zaman bu kabul edilemez.’’ Dedi.

Bir müzisyenin orkestra şefinin talimatı dışında hareket ettiğinin düşünün diyerek örnek veren Bakkal, ‘’Düşünün ki bir orkestra da,  bir müzisyenin orkestra şefinin talimatı dışında bir ses çıkardığını. Bir düşünelim canlandıralım. O güzel müzik dinletisinin ne hale geldiğini görürüz.  Bu birey olarak da orada sayın milletvekilimizin hayır kampanyası yürütecek olmasının doğru ve affedilebilecek bir davranış olmadığını ifade etmek isterim. Ama şunu yapabilir arkadaşlarımız. Milliyetçi Hareketçi partisinden istifa eder kendi kararı doğrultusunda hareket edebilir ona saygı duyarız.  Ama genel itibari ile bu davranış ahlaki midir diye soracak olursanız bunun ahlaki bir noktada sonuç doğurması mümkün değildir. Seçilen kişi bağımsız milletvekili değildir. Teşkilatın üyesidir ve teşkilatın halen ve halen milletvekilidir. Böyle olduğu halde Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatına rağmen  bir takım değişik kampanyalarda yer alması Türk kamuoyu ve Türk milleti tarafından gelecekte affedilecek bir olay değildir. ‘’ dedi.

KAYNAK: İLK HABER

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAKKAL’IN REFERANDUM HAKKINDA AÇIKLAMASI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x