BAKAN KURTULMUŞ “DOĞUBAYAZIT’IN O GÜZEL KÜLTÜR İKLİMİNİ YENİDEN KURACAĞIZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: “Bazen barışı sağlamak çok büyük fedakarlık gerektiriyor. Barışın bedeli, bazen savaşın bedelinden daha ağırdır. Esenliğin bedeli kargaşanın bedelinden daha ağırdır. Ama bu bedeli ödedik, ödemeye devam edeceğiz. Esenlik yurdu haline yeniden bu yurdu getireceğiz. Herkes elini kollunu sallayarak, esenlik içerisinde bu ülkeyi dolaşacak”

Bakan Kurtulmuş: “Bu coğrafyanın daha güzel olmasını, bu coğrafyadaki kırılmaların sona ermesini hayal ediyoruz. Bu coğrafyada Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın, Acem’in meselelerini görüşerek, konuşarak çözdüğü günleri hayal ediyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bazen barışı sağlamak çok büyük fedakarlık gerektiriyor. Barışın bedeli, bazen savaşın bedelinden daha ağırdır. Esenliğin bedeli kargaşanın bedelinden daha ağırdır. Ama bu bedeli ödedik, ödemeye devam edeceğiz. Esenlik yurdu haline yeniden bu yurdu getireceğiz. Herkes elini kollunu sallayarak, esenlik içerisinde bu ülkeyi dolaşacak.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, İnegöl Belediyesinin katkılarıyla Doğubayazıt Belediyesi tarafından düzenlen Ahmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali’ne katıldı.

Osmanlı şaheserlerinden İshak Paşa Sarayı’nın karşısındaki, Ahmed-i Hani Türbesi yakınında düzenlenen festival, Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve Kürtçe mevlit okunmasıyla başladı.

Bakan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın büyük bir medeniyet ve kültürün mirası olduğunu belirterek, Doğubayazıt’ın engin kültüre sahip olan yerlerden biri olduğunu söyledi.

Doğubayazıt ve bu coğrafyada, Ahmed-i Hani’nin, Ahmed-i Cezeri’nin, Fakiye Teyran’ın, Molla Hüseyin Batei’nin ve nicelerinin yetiştiğini anımsatan Kurtulmuş, bu insanların şahsiyetleriyle eserleriyle fikirleriyle ilim dergahlarına, ilim pınarlarına ışık tuttuklarını söyledi.

Buraları yeniden canlandırmak istediklerini ifade eden Kurtulmuş, ilçede sürdürülen kültürel çalışmalara ilişkin, “Bunlar, bizim bu topraklara karşı bu coğrafya ve medeniyete karşı vefa borcumuzdur. Bunları yapıyoruz, daha iyilerini de güzellerini de yapacağız.” diye konuştu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAKAN KURTULMUŞ “DOĞUBAYAZIT’IN O GÜZEL KÜLTÜR İKLİMİNİ YENİDEN KURACAĞIZ”

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x