BAÇEM KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK), ve Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen“Uygulamalı ve Sertifikalı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu” Burhaniye İlçesindeki Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde tamamlandı.

Dün Burhaniye’de gerçekleştirilen sertifika törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün ve kursiyerler katıldı.

Kursa 19 farklı ilden farklı meslek gruplarına sahip (eczacı, doktor, biyolog, veteriner hekim)120 kursiyer başvurdu. İki grup halinde 9 gün süren Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği kursu alanlarında uzman Ziraat Mühendisleri ve Uzman Biyologlar tarafından arazide uygulamalı olarak kurs verildi. Verilen eğitimler tarlada tohum ekiminden ürünün son hasadına kadar en ince ayrıntısına kadar kursiyerlere anlatıldı. 9 gün sonunda dün verilen sertifikalar sayesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Milli Emlak arazileri üzerinde proje sundukları takdirde faydalanabilecekler. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi projesinden de yararlanabilecekler.

Öte yandan sertifika töreninin ardından protokol üyeleri ve kursiyerler Kaz Dağları’nda doğa gezisi yaparak doğada incelemelerde bulundular.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BAÇEM KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x