AYÇİÇEĞİNDE KESİN ALIM FİYATI BELİRLENDİ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trakya Birlik, 2015/2016 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda Yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi KAHRAMAN, 2015/2016 iş yılının başarılı geçtiğini belirterek,
2016/2017 iş yılı içerisinde ortaklarımızın döktüğü Ayçiçek ürünüyle ilgili kesin alım fiyatını %40 randımanlı ayçiçeği için 1,655 TL/Ton olarak açıkladı ve 75 TL/Ton fiyat farkının ürün döken ortaklarımıza 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle ödenmeye başlanacağını söyleyerek açılış konuşmasını sonlandırdı.
Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na Yavuz KARAMOLLA (Uzunköprü Koop.), Başkan Vekilliği’ne Levent KIZILTAN (Gelibolu Koop.), Katip Üyeliklere Hakkı ÇETİN (Yenişehir Koop.), Turgay SAKARYA (Silivri Koop.) seçildi.
Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için yapılan Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşından sonra,
Yönetim Kurulu Çalışma Raporları ile Bilanço ve Gelir Tabloları okunup oybirliği ile ibra edildikten sonra 188 Sayılı Edirne Kooperatifi Başkanı Şafak KIRBİÇ, 911 Sayılı Ahmet Bey Kooperatifi Delegesi Süha YILMAZ ve Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet AKGÜN söz alıp konuşmalarının ardından, 2015/2016 İş yılı Bağımsız Denetim Kuruluşu raporu oy birliği ile kabul edildi.
2015/2016 iş yılı dönemine ait Bütçe ve Çalışma Raporları ile Bilanço ve Gelir Tabloları okunarak, oybirliği ile kabul edildi.
Genel Kurul’da Birlik Yönetim Kurulu Üyelerine ödenecek olan huzur hakkı ile harcırah tutarları görüşülerek karara bağlanırken, genel müdüre ödenecek aylık ücret ile diğer parasal hakları görüşülerek onaylandı.
Ayrıca Birlik faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla kredi alma, ipotek işlemleri, Birlik fonlarının kullanılması, kredi kullandırma birlik mamullerinin satışı, kooperatiflere hizmet bedeli ödenmesi, şirket kurma ve kurulu şirketlere ortak olma, alım satım faaliyetlerinde bulunma v.b. gibi konularda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kabul edildi.
İnsan Kaynakları, Denetim ve Rehberlik Birimi ve Satın alma yönetmeliklerinde yapılacak değişiklikler görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.
Entegre Tesisler ile Karacabey Yağ Fabrikasına 2016/2017 iş yılında yapılacak yatırımlarla ilgili hazırlanan raporlar kabul edildikten sonra ise bazı kooperatiflere 2016/2017 iş yılında yapılacak yatırımlarla ilgili hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.
2016/2017 iş yılı dönemine ait genel bağımsız denetleme faaliyetinin Anıl Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. ye yaptırılması genel kurula sunularak oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi KAHRAMAN Genel Kurula hitaben teşekkür konuşmasıyla Genel Kurul sona erdi.

AYÇİÇEĞİNDE KESİN ALIM FİYATI BELİRLENDİ
Trakya Birlik Yönetim Kurulu kesin alım fiyatını, %40 yağ oranlı ayçiçeğinde 1,655 TL/Ton, %45 yağ oranlı ayçiçeğinde 1,779 TL/Ton, %50 ayçiçeğinde 1,903 TL/Ton olarak belirledi.

Genel Kurul’da Konu ile ilgili bir açıklama yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi KAHRAMAN;
“%40 standart Ayçiçeğinde 1.580 TL/Ton, %45 yağ oranlı ayçiçeğinde 1.699 TL/Ton, %50 yağ oranlı ayçiçeğinde ise 1.817 TL/Ton ön alım fiyatıyla Ağustos ayında başlayan ve 08 KASIM 2016 tarihinde sona eren ayçiçeği alım kampanyasında 300 bin ton’a yakın ayçiçeği mubayaa edilmiş olup, bunun karşılığında yaklaşık 500 milyon TL ödeme yapılmıştır.
Birliğimize güvenerek ürününü kooperatifine teslim eden ortaklarımızı asla mağdur etmeden, üreticinin alın terinin gerçek değerini alabilmesi, üretimin teşvik edilerek devamının sağlanabilmesi için, ayçiçeği fiyatını belirlerken, ürün fiyatının oluşmasına etki eden başlıca faktörler olan ithal yağlık ayçiçeği ve ham ayçiçeği yağı fiyatı, döviz kurları, gümrük vergileri, Dünya ve Türkiye rekoltesi, yağlık ayçiçeği üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri, diğer bitkisel yağ fiyatları, ayçiçeğinin en çok işlem gördüğü borsalar ile üretici beklentileri tek tek ele alınarak değerlendirilmiş olup;
Bu gelişmeler doğrultusunda %40 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı 1,655 TL/Ton, %45 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı 1,779 TL/Ton, %50 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı 1,903 TL/Ton olarak belirlenmiştir. Bu fiyatlar sonucunda ortaklarımıza yapılacak takribi Fark ödemesi toplam 25 milyon TL olup, söz konusu ödemeler 01.02.2017 tarihinden itibaren yapılacaktır.
Trakya Birlik Yönetim Kurulu olarak her yıl olduğu gibi bu yılda bizlere güvenen ortaklarımızı bir kez daha haklı çıkarmanın gururu ile elimizdeki imkanlar çerçevesinde ortaklarımıza en iyi fiyatı verme gayreti içerisinde bulunduk. Birliğimize ve ortaklarımıza hayırlı olsun.” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AYÇİÇEĞİNDE KESİN ALIM FİYATI BELİRLENDİ!

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x