AVŞA’YA GEMİLERLE GIDA TAKFİYESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, kış nüfusunun 2 bin 500 kişi olduğu Avşa Adası’nda Bayram Tatiliyle birlikte nüfusunun 137 bin kişiye çıktığını söyledi.

Adada bulunan pansiyon, motel ve turistik tesislerin doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını açıklayan Aksoy, Marmara Adalar Belediyesi olarak ilçelerine gelen yerli ve yabancı turistlerin huzurlu bir tatil geçirmeleri için yerel imkânların seferber edildiğini dile getirdi.

Artan nüfusa rağmen Avşa’da temizlik ve su ile ilgili bir sıkıntısının yaşanmadığının altını çizen Aksoy, yoğunluğun olduğu sahil bandında bulunan lokantalarda kısa süreli yemek problemi yaşandı. Ancak yerel yönetim olarak aldığımız tedbirlerin ardından bu sorunda çözüldü. Erdek’ten saat başı Avşa’nın Yiğitler Mahallesinde bulunan iskeleye Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla ro-ro gemileriyle gıda maddesi taşınıyor” dedi. İlçelerinde yaşanan yoğunluktan dolayı yerel yönetim olarak tüm izinleri kaldırdıklarını dile getiren Aksoy, bu gün itibariyle sadece temizlik işlerinde toplam 120 kişinin gece gündüz görev yaptığını söyledi.

İller Bankasından Marmara İlçesine aylık 120 bin TL katkı payı geldiğini dile getiren Aksoy, bu para kış nüfusuna göre gelen miktardır. Oysa İlçemizin nüfusu yazın 500 bine ulaşmaktadır. Bununla ilgili bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un desteklerini asla yadsıyamayız” ifadesini kullandı.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AVŞA’YA GEMİLERLE GIDA TAKFİYESİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x