ATIK YAĞ TOPLAMA PROJESİNDE 60 BİN LİTRE TOPLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitkisel atık yağlar; insan sağlığını ve çevreyi önemli ölçüde kirletiyor. Atık yağlar lavaboya döküldüğünde su giderlerini zamanla tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar veriyor ve ve yenilenmesi gerektiği için ekonomiye negatif etki sağlıyor. Aynı zamanda su yüzeyini kaplayan yağ havadan suya oksijen geçişini engelleyerek su altındaki yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Biga Belediyesi tarafından başlatılan bitkisel atık yağ toplama projesi kapsamında 60 bin litre bitkisel atıkyağ toplandığı açıklandı. Atıkyalar; okullardan, evlerden, işletmelerden yetkili ve lisanslı firmalar aracılığıyla toplanmaya devam edecek.

Biga Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Amacımız evlerimizden, okullarımızdan, işletmelerimizden vb. çıkan bitkisel atık yağların ekonomiye kazandırılması, çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve doğanın bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunmasıdır. ‘Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras yaşanabilir bir çevredir’ anlayışıyla hareket ederek ilçemizde atık yağların toplanması çalışmaları yetkili ve lisanslı firmalar aracılığı ile süregelmektedir. Çevre ve insan sağlığına önem vermek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Belediyemizce başlatılan ‘Atık yağını getir hediyeni götür’ kampanyası devam etmekte olup, kampanya başlangıcından bu zaman kadar evlerimizden, okullarımızdan, işletmelerimizden vb. yaklaşık 60 000 lt. Bitkisel atık yağ toplanmıştır. Gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür eder, iyi günler dileriz.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Aşılı Ceviz Fidanı İhraç Ediyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ATIK YAĞ TOPLAMA PROJESİNDE 60 BİN LİTRE TOPLANDI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x