Altıeylül’e 15 Temmuz Şehitler Anıtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altıeylül Belediyesi Balıkesir’de bir ilke imza atarak 15 Temmuz darbe girişiminin seyrinin değiştiren şehitler adına ilçe merkezine bir şehitler anıtı yaptırıyor. Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu  “Balıkesir’de de 3 demokrasi şehidimiz var ve 241 demokrasi şehidinin ismi anıtta yaşayacak. Anıtta büyük hilal olacak ve meydanın etrafı gül bahçesine dönecek. 15 Temmuz’u ifade eden 15 Türk bayrağı da dalgalanacak” dedi.

Altıeylül Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Ömer Halisdemir anısına Gazi Osman Paşa Mahallesi 204. Sokak ve Yakup Şevki Paşa Caddesi girişindeki alana anıt yaptırıyor.

Altıeylül Belediyesi tarafından Gazi Osman Paşa Mahallesi Savaştepe yolu girişinde yaptırılan anıtta;ay yıldızlı olacak, mermer kaplanacak, tüm darbe şehitlerinin ismi yazılacak, meydan ışıklandırılacak ve 15 Türk bayrağı dalgalanacak. Anıt tamamlandığında, Organize Sanayi Bölgesi’nden Gazi Osman Paşa Mahallesi’ne girişte karşıdan gözükecek.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Belediye Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Zeki Çabuk, Osman Zeki Şahin ve Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Şinasi Çağlı ile birlikte anıtın yapıldığı yere gitti, incelemelerde bulundu, özveriyle çalışan personeli kutladı.

DARBENİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ

Başkan Zekai Kafaoğlu “Ülkemiz 15 Temmuz’da hain darbe ile karşılaştı. Resmi elbise içerisine girmiş hainler ülkeyi ele geçirmek, iç savaş çıkarmak, bölmek, parçalamak için Türkiye tarihinde görülmemiş bir şekilde saldırıya gerçekleştirdiler.Ama milletimiz hür vicdanı ile sokaklara çıkarak, tankın karşısında durarak bu darbeye dur dedi. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milleti sokağa davet edişi ile darbecilerin morali bozuldu. Milletimizde hiç düşünmeden kendilerini sokaklara attı. Türk milleti kahramanlık savaşı verdi. Bunu gelecek nesillere aktarmamız lazım. Demokrasi Şehitler Anıtı yapıyoruz.Kahramanımız Ömer Halisdemir’in de adı bu anıtta yaşayacak. Darbenin, kalkışmanın seyrinin değiştiren şehidimiz adı burada yaşayacak.  Balıkesir’de de 3 demokrasi şehidimiz var ve 241 demokrasi şehidinin ismi anıtta yaşayacak. Anıtta büyük hilal olacak ve meydanın etrafı gül bahçesine dönecek. 15 Temmuz’u ifade eden 15 Türk bayrağı da dalgalanacak” dedi.

“YÜREKLİ BAŞKANIMI KUTLUYORUM”

Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Şinasi Çağlı da Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun anlamlı düşüncesinden dolayı kutladı. Muhtar Çağlı “Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nu yürekten kutluyorum.  Başkanımız Altıeylül’de güzel işler yapmaya devam ediyor. Belediye tarafından mahallemize yapılmakta olan Demokrasi Şehitleri Anıtı ile darbe şehitlerimiz anılacak. Bu yapıtı bizden sonraki nesillerde görecek” diye konuştu.

 

3

 

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Altıeylül’e 15 Temmuz Şehitler Anıtı

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x