Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Musiki Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Türk Müziği Sempozyumu Necati Bey Eğitim Fakültesi’nde başladı.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sanatseverler ve Balıkesir’li sanat dostları katıldı. Necati Bey Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen 2. Türk Müziği Sempozyumunda konuşan 2. Türk Müziği Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Sıtkı Sahil “Türk Müziğinin günümüzdeki sıkıntı ve problemlerinin konuşulacağı sempozyum düzenledik. Projeyi hazırlarken amacımız Türkiye’deki müzik grupları ile kavga etmek, eleştirmek değildir. Balıkesir’den yıllardır yapmış olduğumuz çalışmalarla hizmet etmeye çakıştık. Türkiye’de çalışmalarımız müzik gruplarımız tarafından takip edildi, takdirle karşılandı. Yaptığımız bütün faaliyetlerde yanımızda olan, sanat dostu Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu da “Balıkesir’in sanatına katkıda olmaya çakışıyoruz. Koro da 10 yıldır var olduğum için ve dernek başkanı olduğum için mutluyum. Tüm kurumlarımızın desteği ile sanata katkı vermeye çalışıyoruz. Sempozyumların kültürümüze katkıda bulunacağına ve faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Milletleri millet yapan değerler vardır. Bunlar dil, din, tarih kültür, müzik, musikidir. Küreselleşen dünyada yabancı müziklerin enjekte edilmek istendiği dönemde Türk kültürüne, Türk müziğine sahip çıkma noktasında farklı illerden gelen tüm katılımcıları kutluyorum. Yerel yöneticiler olarak bizlerde insanların mutluluğu noktasında çalışmalar yapıyoruz. Sosyal, kültürel, çevreye duyarlı ve katılımcı belediyeciliği önemsiyorum. Türk Musiki Derneği Türk müziğine destek oluyor. Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması noktasında bizde belediye olarak gerekli desteği veriyoruz” diye konuştu.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir “Sanat ve sanat alanları her toplumun vazgeçilmezidir. Sanat yaşama renk katar. Türk müziği ve Türk Sanat Müziği de böyledir. Zeybekle efelenir, halayda el ele tutuşuruz, türkülerimiz ile acılarımızı, sevinçlerimizi ifade eder, ilahiler de dini duygularımızı taze tutar” dedi.
Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2025 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.