ALP BOSTANCI’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan bir mesaj yayımladı.

Alp Bostancı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cennet Annelerin ayakları altındadır”

”Cennet annelerin ayakları altındadır’’ buyruğuna yürekten inanan bir camia olarak kadını her zaman ve ortamda baş tacı eden bir medeniyetin, kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı ve istismarı reddeden, kadını ve erkeği beraber gören geleneğin mensupları olarak hayatın tüm alanlarında mazlum ve mağdur olan kadınlarımızı, gözü yaşlı analarımızı kederlerine ve kaderlerine terk etmeyeceğiz.

Yakın tarihimiz kadınlarımıza ve özellikle kız öğrencilerimize yönelik kabul edilemez bir takım anti demokratik uygulamalara, yasaklamalara ve bir takım hakların gasp edilmelerine sahne olmuştur. Okul kapılarından geri çevrilen, başları zorla açtırılan, ikna odalarından geçirilen ve bazen dövülüp darp edilen başörtülü kızlarımızın yaşadıkları acılar hala unutulmuş değildir.

“Kadınlarımızı koruyucu birçok yasal düzenleme de Ak Parti İktidarı zamanında yapılmıştır.”

Ak Parti olarak kadınlarımızın ve kızlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılımlarını sağlamak için yasal olarak birçok adım attık ve atmaya da devam ediyoruz. Kadınlarımızın ve kızlarımızın evde, iş yerinde ve sosyal hayatta şiddete maruz bırakılması ruhen, vicdanen, ahlaken, asla kabul edilemez. Şiddetin her türlüsü cehaletle eş anlamlıdır, cehaletin ise düşünce anlayışımızda asla yeri yoktur.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılması yönünde anayasal anlamda ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler ve değişikliklerle ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım atıldı ve atılmaya da devam edecektir.

“Kadına yönelik pozitif ayrımcılık” ibaresi ilk kez Ak Parti tarafından Anayasaya konmuş, Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirilmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuştur. Yine TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonu kurulmuş, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun yürürlüğe alınmıştır.

“Ak Parti Kadınlarımıza Mecliste Gerçek Manada Temsil Hakkını Veren Partidir.”

Kadınlarımızın siyasete atılıp, yönetime katılması, demokratik mekanizmalara dâhil olmaları, onların en temel vatandaşlık haklarıdır. Seçme hakkı olan kadınlarımız tam olarak seçilme hakkına da Ak Parti iktidarı döneminde kavuşmuştur. Şu anda parlamentoda oran itibariyle en çok kadın milletvekilini parlamentoya taşıyan parti AK Parti’dir. Şu anda 34 bayan milletvekilimiz var. Bu bayan vekillerimizden biriside Bölge vekilimiz Sn. Sema Kırcı hanımefendidir. Bayan vekil sayısı Muhalefet partilerinde ise çok daha az miktardadır.” Dedi.

Açıklamasına 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak devem eden Bostancı şunları söyledi; “Bu anlamlı ve önemli gün Birleşmiş Milletler Örgütünce 8 Mart 1975 yılında kabul edilip kutlanmaya başlanmış olsa da kuşkusuz ki kadınlarımıza vermemiz gereken önem, sadece bir günle sınırlandırılabilecek bir durum değildir. Kadınlarımız, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olması, eş olması, kızımız olması hasebiyle de son derece önemli bir konumda bulunmaktadır.

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileri olarak, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü şahsım ve İlçe teşkilatım adına kutlarım. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ederim”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ALP BOSTANCI’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x