‘ALES EĞİTİM SEMİNERİ’ DÜZENLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Onyedi Eylül Üniversitesi Maliye Topluluğu ve Murat Eğitim Kurumları işbirliği ile üniversite öğrencileri ve personeline yönelik olarak Rektörlük Konferans Salonun’da “ALES Eğitim Semineri” düzenlendi.

Düzenlenen seminerin açış konuşmalarını gerçekleştiren üniversitenin Maliye Topluluğu Başkanı Özge Karcı, katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir başta olmak üzere Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe ile Doç. Dr. Özgür Biyan’a teşekkür etti.

Maliye Topluluğu Başkanı Özge Karcı’nın ardından sözü alan Murat Eğitim Kurumları Rehberlik Uzmanı Ersen Uzgun, “ALES eskiden yalnızca tezli ve tezsiz programlara katılmak için başvurulan bir sınavdı ancak şu an çoğu öğrenci arkadaşımızın girmek zorunda olduğu bir sınav. Çoğu arkadaşımız üniversite eğitim hayatının sonunda akademisyen olmayı düşünüyor. Diploma notunuz, mülakattan aldığınız puan ve ALES sonucunuz ile yüksek lisansa hak kazanıyorsunuz. Bunlardan en önemlisi ise ALES sonucunuz. ALES’e mezun olmadan da mezun olduktan sonra da girebilirsiniz. Geçerlilik süresi beş yıl olan bir sınav ve beş yıl içerisinde aldığınız en yüksek puan geçerli sayılır. Unutmayın ki ALES bilmek değil bilgiyi hızlı kullanmaktır. “ diye konuştu.

Ersen Uzgun’un ardından sözü alan Murat Eğitim Kurumları Matematik öğretmeni Serkan Sofuoğlu, öğrencilere matematik soruları ve çözümlenmesi hakkında bilgiler verirken ALES’in sayısal içeriğinden de bahsetti.

Serkan Sofuoğlu’nun ardından sözü alan üniversite yüksek lisans öğrencisi Elif Efe, “ Yüksek lisansa girerken ALES sonucu çok etkili oluyor. Not ortalamanız ve mülakat sonucunuz da oldukça önemli. Üniversiteden üniversiteye alım oranları ve istenilen özellikler değişkenlik gösteriyor. Artık yeni sisteme göre sizden dil puanınızı da istiyor ve yine bu süreçte de ALES puanı en büyük yüzdeye sahip. “ dedi.

Öğrencilerimizin ve personelimizin yoğun ilgi gösterdiği programa katılım gösteren herkese ücretsiz çözümlü ALES denemesi verildi.

“ALES Eğitim Semineri” Doç. Dr. Özgür Biyan’ın Murat Eğitim Kurumları Rehberlik Uzmanı Ersen Uzgun’a plaket takdiminin ardından gerçekleşen soru cevap bölümü ile son buldu.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

‘ALES EĞİTİM SEMİNERİ’ DÜZENLENDİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x