‘AKADEMİSYEN ANNE’ TAKİPÇİLERİYLE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önde gelen çocuk gelişimcilerinden biri olarak kabul edilen “Akademisyen Anne” isimli sosyal medya hesabının sahibi Doç. Dr. Saniye Bencik, yoğun istek üzerine tekrardan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla Balıkesirli takipçileriyle bir araya geldi.

Çocuk gelişimi ve annelik üzerine “Akademisyen Anne” adıyla sosyal medyada  yaptığı paylaşımlarla fenomen olan Doç. Dr. Saniye Bencik,  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin organizasyonunda Avlu Kültür Merkezi Fatih Salonu’nda Balıkesirlilerle bir araya geldi. 10 Mart Pazar günü saat: 14.00’de söyleşisine başlayan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nde öğretim üyesi olan Bencik, katılımcıları değerler eğitimi konusunda bilgilendirdi.

“HALKA MÂL OLSUN İSTİYORUZ”

Yoğun istek üzerine “Akademisyen Anne”yi bir kez daha Balıkesirlilerle buluşturduklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal işler Daire Başkanı Mitat Yolcu “Hocamız ‘değerler eğitimi’ üzerine bir konuşma yapacak. Hatırlarsanız bundan bir ay kadar önce Tenzile Erdoğan Kültür Merkezi’nde sizlerle bir araya getirmiştik, o salon dar gelmişti. Bugünkü programın bir diğer önemli özelliği de Büyükşehir Belediyesi olarak bir çocuk kütüphanesi kuruyoruz. 0-3 yaş ve 3-6 yaş arası bir kütüphane. Çok değerli hocamız bu kütüphanenin danışmanlığını yapacak. Kendileri sağ olsunlar bizi kırmadılar. Yine Ankara’da Elma Yayınevi bizlere kitap bağışlayacak. Bugün dedik ki bir de sizlerin katkısını alalım. Aslında belediyemizin bütçesi var, kitap alabiliyoruz, sıkıntı yok. Biz istiyoruz ki halka da mâl olsun, herkes okuduğu çocuk kitabını getirip bağışlasın kütüphanemize. Biz de onlara burada hocamızın yeni çıkan kitabını ‘Oyunperest’i hediye edelim. Birazdan imzalayacak hocamız kitaplarını” dedi.

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ EN YAKIN ZAMANDA AÇILACAK

“Akademisyen Anne” sosyal medya hesabında kitap toplama kampanyasıyla ilgili yapılan bazı yorumlar hakkında da açıklama yapan Yolcu “Bazı güzel insanlar bizi yanlış anlıyor. Diyor ki belediyenin parası mı yok? Paramız var arkadaşlar, çok şükür. Bu para sizin zaten. Biz sizin paranızı; sizin için sizin çocuklarınız için harcıyoruz, bu sizin ananızın ak sütü gibi helal, burada bir sıkıntı yok. Biz istiyoruz ki bu kütüphane kurulurken, sizlerin de çorbada bir tuzu olsun, emeğiniz olsun. Bu kütüphane gerçekten herkes tarafından bilinsin. Bizim çözüm merkezimiz var bilen var mı? Eskiden orası halk kütüphanesiymiş, şimdi çocuk kütüphanesi olacak. Projelendiriyoruz. Sonnur Işıtan hocamızdan da çocuk edebiyatı konusunda destek alacağız. En yakın zamanda açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

EL ELE ÇALIŞACAĞIZ

Yapılacak çocuk kütüphanesi için çok heyecanlı olduğunu belirten Doç Dr. Saniye Bencik Kangal “Bir tane de Aydın’a yapmak istemiştik. O sürüyor. Şimdi inşallah bunu hızlıca yapacağız. Burada çok sevgili arkadaşım var. Balıkesir Üniversitesi Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sonnur Işıtan. Paylaşımlı kitap okumayla ilgili yapmıştı yüksek lisans tezini. O zaman bununla ilgili yapılan ilk yüksek lisans tezlerinden bir tanesiydi. Doktora tezini de çocuk edebiyatıyla ilgili yapmıştı. Oda arkadaşıydık biz Sonnur’la kabul ederse burada da ele ele çalışacağız” dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEDE BAŞLAR

Değerler eğitimi anlatmaya başlamadan önce ebeveyn olmadan önce ve olduktan sonra hayatlarımızda değişen şeylerle ilgili bir analiz yapan Akademisyen Anne “Her şey ne ile başlıyor? Belki bir çocuk sahibi olmakla başlıyor, belki öğretmen olarak ya da çocuk gelişimci olarak bir sınıfa bir kuruma atanmakla başlıyor. Her şey doğumla birlikte başlıyor. Birçok hayaller kuruyoruz. Peki bu hayallerimizin içinde ne var? Çocuğumuz sevgi dolu olsun, saygılı olsun, kültürel değerlerinin farkında olsun  böyle bir sürü hayallerimiz var. Okullarda müfredatlarda yer alan değerler; İyi niyet, dürüstlük, tevazu, sorumluluk, özeleştiri, hoşgörü, güleryüz, cesaret, nezaket, sevgi, dostluk, merhamet, cömertlik, sabır, kardeşlik, fedakârlık, saygı, sadakat, yardımlaşma, adalet. Bunlar derslerde öğretiliyor. Sizler, trafikte yanlış bir hareket yapan kişiye çocuğunuzun yanında kötü kelimeler kullanıyorsanız okulda öğretilen değerleri de yıkıyorsunuz. Değerler eğitimi ailede başlar” dedi.

Katılımcıların büyük kısmını annelerin oluşturduğu söyleşiyi bir oyunla noktalayan “Akademisyen Anne” çocukları sahneye alarak, diğer katılımcıları yerlerinden oyuna dâhil etti. Her yaştan insan aynı oyunda oldukça eğlendi.

“OYUNPEREST” ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILDI

Söyleşi sonrasında Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi tarafından Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın son kitabı “Oyunperest”  ücretsiz olarak dağıtıldı. Katılımcılar, kitaplarını “Akademisyen Anne”ye imzalatarak, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ayrıca beraberinde getirdikleri çocuk kitaplarını da açılacak olan çocuk kütüphanesine hediye ettiler.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

‘AKADEMİSYEN ANNE’ TAKİPÇİLERİYLE BULUŞTU

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x