AK PARTİ’NİN BALIKESİR MESAİSİ HIZ KESMİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya ve ülke gündeminde yer alan Covid-19 salgını ve beraberinde gelen kısıtlamalar AK Parti’nin Balıkesir mesaisini etkilemedi. İl Başkanı, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Balıkesir mesaisine hız kesmeden devam ediyor. Bayramdan sonra Ankara’da gerçekleştirilen temaslarda Balıkesir için önemli projelerin gündeme alınması için görüşmeler gerçekleştirildi.

AK Parti, Balıkesir’in gündemindeki proje ve planlamalar için Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarında gerçekleşen görüşmelere İl Başkanı Ekrem Başaran, Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldı. Balıkesir’in ilgili bakanlıklar nezdinde sorumluluk alanında olan konularda detaylı bilgiler aktarılarak, talepler sıralandı ve projeler için destek istendi.

Görüşmelerin verimli geçtiğini belirten ve “Balıkesir için istediğimizi aldık” diyen İl Başkanı Ekrem Başaran, “Parti olarak birlikte hareket etmenin, Ankara nezdinde nasıl olumlu sonuçlar ve geri dönüşler getirdiğini gördük. Etkili bir koordinasyon, sorunlara ciddiyetle yaklaşmanın, muhataplarla verimli bir iletişim ve işbirliğinin açamayacağı kapı yok. Tam anlamıyla Balıkesir, Ankara’da tam saha press ve hızlı hücumla sonuca odaklandı. Bu strateji Balıkesir’i olduğu noktadan daha ileriye taşıyacaktır. Balıkesir’in taleplerini yerinde bularak gündeme alan Bakanımız ve Bakan Yardımcımıza bu anlamda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Balıkesir’in sulama ve ıslah projeleri gündemde

Ankara’daki temaslarında ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Fatih Metin’i ziyaret eden Balıkesir heyeti başta İvrindi Ardıçtepe, Savaştepe Sarıbeyler, Havran Madra barajlarının ödenek konuları olmak üzere Tarımsal Sulama Birlikleri gündemini; Edremit çayı, Ayvalık Nikita deresi ve Susurluk deresi, Gönen çayı ıslah projelerini ve daha önce askıya alınan Balıkesir Çay deresi ıslah projesinin tekrar yatırım planlamalara dahil edilmesini konularını etraflıca görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Balıkesir heyetinin aktardığı konulara ilgili olumlu bir yaklaşım gösteren Bakan Yardımcısı Metin, ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek, talepleri gündeme alınıp yerine getirileceğini ifade etti.

Bakan ile ulaşım ve altyapı için görüşüldü

Balıkesir heyetinin ikinci önemli ziyareti ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yapılan görüşmelerde hızlı trenin Balıkesir’e gelmesi, şehir içinde kalan mevcut demiryolunun deplasmanı ve İstasyon Meydanı’nın kent meydanı yapılabilmesi öncelikli gündem maddeleriydi.

Ayrıca Dursunbey, Savaştepe, Bergama korucu yolu ile Balıkesir’deki muhtelif altyapı ve kavşak yatırımları, Güre’deki balıkçı barınağının genişletilmesi, Marmara Adası Okullar iskelesinin yapımı konularının görüşüldüğü ve bilgi paylaşıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AK PARTİ’NİN BALIKESİR MESAİSİ HIZ KESMİYOR

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x