AK PARTİ 7. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı  AK Parti Balıkesir 7. Olağan İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti.

AK Parti Balıkesir Koordinatörü Şahin Tin’in  Divan Başkanlığında Balıkesir  Kurtdereli Spor Salonu’nda yapılan  kongreye katılım oldukça yüksek olurken balkon ve  salonun hınca hınç dolu olduğu gözlendi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Balıkesir AK Parti İl Koordinatörü Şahin Tin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milletvekilleri, bazı İlçe Belediye Başkanları ve partililer katıldığı kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilecek temsilcileri kutladığı  konuşmasının ardından yapılan seçimde Ekrem Başaran güven tazeleyerek yeniden  İl Başkanı oldu. Başaran’ın İl Yönetimi şu isimlerden oluştu:

AK Parti Balıkesir  İl Yönetim Kurulu :

Abdullah Altıntaş, Ahmet Acaroğulları, Ali Kama, Bekir Yurttekin, Bülent Yıldız, Cüneyt Ermişler, Cüneyt Kaba, Çağrı Yılmaz, Edip Eşref Kesen, Ekrem İnce, Emine Aslanboğa, Emine Ergün Erol, Emre Yeşilağaç, Erdem Eryılmaz, Erol Çetin,Fatih Güngör,Gonca Erdem, Gülşah Bayazit, Hakan Aka, Havva Çelik,Haydar Aydın,Hülya Ayyıldız,Hüseyin İlhan, Hüseyin Murat Uysal, İshak Babaç,Kumru Yıldız Işık, Mehmet Akif Kaynakoğlu,Mehmet Aydemir, Mehmet Barış,Mehmet Fatih Beyoğlu, Mehmet Fatih Ünlü,Muhammed Sadık Ünal, Mustafa Çanakçı,Mücahit Genç,Nasil Bakioğlu,Naim Bostan, Yusuf Eraslan,Nuri Çakmak,Nuri Kaya, Nurten Arslan,Recep Kalafat,Ruhşan Genç,Semra Akyüz, Seyit Alper Kaya,Sezai Doğan,Şevket Demiraslan, Tayfun Deniz,Türkan Özcan,Vahdettin Çiftçi,

AK Parti İl Disiplin Kurulu : Hasan Demiraslan, Kemal Büyüakın, Hasan Saraç,Ali Davran,Cengiz Yücel Özek

AK Parti İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu : Musa Yılmaz,Zekai Kafaoğlu,Ahmet Sağlam

AK Parti Büyük Kongre Delegeleri : Ekrem Başaran, Meral Cengiz, Muhammed Zahid Bayram, Yücel Yılmaz, Ayşe Tülay Ertük, Ebru Habib, Şuay İlhan, Mesut Özdemir,Alperen Bozdağ,Kasım Bostan,Yusuf Hocaoğlu,Dinçer Orkan, Ömer Munis, Hasan Avcı,Mehmet Doğan,Ekrem Umutlu, Merve İncik İşgüden,Ali Gür,Namık Kemal Gediklioğlu

Kongrede konuşan  Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran  “Bizim memleketimiz Kuvayi Milliye kıvılcımlarının atıldığı şehirdir. Yeşiliyle mavisiyle ayrı güzel, insanıyla ayrı güzel olan memleketimizdir Balıkesir’dir. Buradan Gece gündüz demeden Dursunbey’den Ayvalık’a Bandırma’ya, Erdek’ten Savaştepe’ye kadar omuz omuza çalmadık kapı bırakmayan gönülden gönüle köprü kuran bilhassa kadın kollarımızı selamlıyorum.” dedi. 6 Aralık 2019 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesi ile Balıkesir İl Başkanlığı görevine başladığını ifade eden Başaran;
“Göreve tandığım o günden bugüne kadar göreve atandığımız arkadaşlarımız ile beraber tüm gücümüzle bu makamın gereklerini yapmaya çalıştık.2020 yılı ülkemiz ve insanlık için maalesef sıkıntılı bir yıl oldu. Depremler,seller, çığ felaketleri ve tüm insanlığı kasıp kavuran koronavirüs salgını;  sosyal,  ekonomik, siyasi ticari faaliyetleri olumsuz etkiledi. 2020 yılında yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen umutlarla girdiğimiz 2021 yılını yepyeni bir şahlanış yılına dönüştürmenin gayreti içindeyiz.AK Partimizi 2023 seçimlerine taşıyacak olan kadroları geniş istişarelerle oluşturduk. Gerek atanan gerekse şimdi seçilecek yönetim kurulu için dava arkadaşlarımızın gösterdiği teveccühe, çalışma isteğine ve ekip olma gayretine çok teşekkür ediyorum. Bu kadrolarla hak bildiğimiz yolda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başta Balıkesirimize ,milletimize ve ülkemize hizmet etmek gayesiyle gece gündüz çalışacağız. Özellikle öznesi Balıkesir olan her konunun tarafı ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. dedi.
Ak Parti kuruduğu günden bugüne kadar nasıl milletine umut olduysa bugünde tüm gönül coğrafyamızın umudunun partisidir.19 yıldır partimiz eğitimden sağlığa adaletten ulaşıma, tarım ve hayvancılıktan gençlik ve spora, savuna sanayinden uzay teknolojisine kadar birçok alanda yatırım yaparak ülkemizi kalkındırmıştır. Partimiz koyduğu hedeflerin çıtasını her zaman yükselterek ülkemiz ve milletimize hizmet noktasında beklentileri hep yüksekte tutmuştur. AK dava yolunda bizlerin hiçbir zaman menzili değişmedi. Kararlılıkla attığımız adımlar eksilmedi. Tarihimiz geleneklerimiz ve değerlerimiz ile milletimiz arasındaki rabıtayı hiç zayıflatmadan ilerledik. Çocuklarımızın ve torunlarımızın da yolları şekillendireceğimiz bu yolda Rabbim imkan verdikçe hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.

 “BALIKESİR’E 14,3 MİLYAR LİRA DESTEK VERİLDİ”

Türkiye’nin en çok üyeye sahip siyasi partisiyiz.2002-2003 yıllarında Balıkesir AK  Parti ailemizin ise 14 bin 500 üyeye sahipken şimdi bugün 155 bine ulaşmıştır. Sadece 2020 yılının son 4 ayında 10 bin yeni üye yaptık. Bugün siyasetin sahibi olan milletimizle güçlü kadrolarımızla 2023 , 2053 ve 2071 hedeflerine yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz inşallah.
Hemen hemen son yüzyılda bu necip milletin başına musallat olan jakoben, elitist, buyurgan ve zalim yapının sembollerini AK Parti olarak birer birer yıkıyoruz. Kamuda ve eğitimde başörtü yasağının kalkması, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, Taksim’e cami yapılabilmesi bunlardan önemli olan örneklerdir. Boğaziçi Üniversitesi’deki kurtarılmış yönetim kastının değiştirilmesi de bunlarda biridir. Allah’ın izni ile biz kendimizden ve yolumuzdan eminiz ve inanıyoruz ki iman varsa imkan da vardır. ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  konuşmasında  İl kongresinin AK Parti’nin bayramı olduğunu vurgularken  “Bu milletin bağrından geçmişinden, medeniyet anlayışından alan ve liderliğini Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hareket işte burada, kongresinde bayramını yapıyor. Liderimizin tutarlılığı, liderlik anlayışı ve ona inanan teşkilatları birçok işi başardı. Ancak yapacaklarımızın daha başındayız. İnşallah 2023,2053 ve 2071 hedeflerine hep beraber bu birlik ve beraberlik içerisinde memleketimiz, insanımızı ilerleteceğiz Allah’ın izniyle. Demokrasi yerelden başlar. Bir ülke bir medeniyet yerelde olduğu kadar kuvvetlidir. Bizler sizlerin sayesinde 31 Mart 2019 senesinde bu göreve önce Cumhurbaşkanımızın teveccühü, Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile seçildik. Bugün bizlerle görev yapan başta İl Başkanımız Ahmet Sağlam’a ve teşkilatlarımızda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Yılmaz sözlerine devamla “Esaslı güzel bir çalışma yaptık. Neticesinde böyle kutsal bir göreve belediye başkanı olarak seçildik .O andan itibaren şehrimizdeki insanımıza, sivil toplum örgütlerimize hepsine kulağımızı bir daha verdik. Biz bu şehri sizin istediğiniz gibi, bu kadim devletin medeniyet unsurları gibi yöneteceğiz. Stratejimizi AK Parti misyonuna göre Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği ışıkla Onun belediyecilik anlayışı ile kültürel belediyecilik, sosyal ve hizmet belediyeciliği ve katılımcı belediyecilik anlamında devam ettirdik.dedi .Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Yılmaz yapılan dere ıslahları, gölet çalışmaları ve benzeri çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.  Yılmaz konuşmasının sonunda “Sayenizde her yer pırıl pırıl oluyor ” diyerek  halk ve ilçe belediye başkanları adına Bakan Pakdemirli’ye bir kez daha teşekkür etti.

MKYK Üyesi Yavuz Subaşı konuşmasında “Ak Parti sessiz yığınların sesi. 3 Kasım 2002’den bu yana milletin desteğiyle bugünlere geldik. Hedefimiz 2023. Ondan sonra 2053, sonraki vizyonumuz 2071. Bu vizyondan çekinenler korkanlar, hala vesayetçi zihniyetin, işgalci zihniyetin, mandacı zihniyetin emaresini üzerinde taşıyanlar, eski Türkiye özlemcileri önümüze her geçen gün tuzakları kuruyor. Allah’ın izniyle bu tümsekleri teker teker aştık. 2007’de e-muhtırayla karşımıza çıktılar.  Bizde mangal gibi yürek var dedik, millete gittik. 2017’de MİT tırları operasyonuyla tezgah kurdular. Elimizin tersiyle ittik. Gezi olaylarını yaşadık. ‘Problem ağaç değil sen hala anlamadın mı’ zihniyeti karşımıza çıktı. Boğaziçi olayları, Gezi Parkı direnişçisi olarak kendisini isimlendirenlerle aynı. Arkalarında yine vesayetçi CHP’nin mandacı anlayışı var. Yargı darbe girişimiyle bize dur demek istediler, onu da geçtik. Bu sefer kan dökerek 15 Temmuz’u yaptılar. Pensilvanya’daki sümüklü şeytanın uşakları 251 kişinin canını aldı. Ülkeyi bu hale getirdiler. 14 Temmuz’da bir otelden ayrılırken bıraktıkları zil ve onun üstündeki işaret Pensilvanya işaretiydi. Biz dur durak demedik. Türkiye önemli, tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak diyoruz. Olmazsa olmazımız millet diyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin aktörleri olarak cumhur ittifakını önemsiyoruz, Devlet Bahçeli’yi önemsiyoruz, Recep Tayyip Erdoğan’ı önemsiyoruz. Kuva-yı Milliye şehri Balıkesir 2023’e hazır.” dedi.

BİZ LAFINDAN ÇOK,İŞİ DAHA FAZLA OLAN İKTİDARIZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kongrede yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tarımsal destekleri yüzde 65 artırdıklarını söyledi. Eskiden olmayan müdahale alımlarına başladıklarını belirten Pakdemirli, “Bugün şundan gurur duyabilirsiniz; Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine arkadaşı, yol arkadaşı olarak, tarımla ilgili Türkiye’de büyük bir mesele bırakmadık.” diye konuştu. Pakdemirli, 18 yılda Balıkesir’e 14,3 milyar lira destek verdiklerini aktardı. Tarımsal desteklere değinen Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kırsal kalkınma kapsamında da 300 milyona yakın hibe ve zeytinle ilgili Cumhuriyet tarihinde ilk desteği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdir ve tensipleriyle zeytinde dane desteğine ilk defa biz destek vermeye başladık. Yine son 3 yılda tarım orman alanının dışında, orman alanında 70 milyona yakın fidan diktik, 20 milyon lira ORKÖY desteği verdik, 570 milyon lira da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde su yatırımı yaptık. 5 baraj, 12 gölet bitirdik. 7 sulama tesisi ve 6 taşkın koruma tesisi bitirdik. Biz lafından çok işi daha fazla olan iktidarız.”
Pakdemirli, AK Parti kongrelerinin, tazelenme kongreleri olduğunu belirtti. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yapılacak seçimlerin önemine işaret eden Pakdemirli, şunları söyledi: “2023 seçimleri elbette bir karne zamanı olacak hepimiz için, bir karne göstergesi olacak. Bu yönetim, bu seçilen yönetim çok önemli bir yönetim çünkü 2023 seçimleri bana göre Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri hatta en önemlisi diyebiliriz. Türkiye bir sistem değiştirmiştir. Bu sistemin oturması için en az bir 5 yıl daha iktidara hem talip olup hem de iktidarı almamız gerekiyor.
Bu son derece önemli, o yüzden bu seçime bizi götürecek olan il yönetimimizin sizin sırtında çok önemli bir sorumluluk var. Yani sizlerin, bu teşkilatın üzerinde çok büyük bir sorumluluk var. Yaptıklarımızı mutlaka daha iyi anlatmamız, hizmetlerimizi hatırlatmamız, ikna için de etkin yollar kullanmamız artık boynumuzun borcu. Ben inanıyorum ki 2023 seçimlerinden de alnımızın akıyla çıkacağız ve 2028 ve 2033’ün de temellerini atacağız. Zaten burada hatipler söyledi, 2053’ü, 2071’i söyledi, daha öteye şimdilik gitmeye gerek yok ama bu AK Parti’nin vizyonudur. Yani Türkiye hiçbir zaman 3 yılın, 5 yılın ötesinde hesap yapamaz bir ülke iken bugün artık 100 yılı planlar bir ülke haline gelmiştir.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuşmasında : 2023 seçimlerinin AK Parti için önemini vurgulayarak, bu süreçte tüm teşkilat mensuplarının canla başla çalışacağını söyledi. Dağ, Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Balıkesir 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, kongrelerde helalleştiklerini ve geleceğe dönük plan ve projeleri ortaya koyduklarını belirtti. Hamza Dağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “20 yıl boyunca bir kere olsun yorulma düşünmeyen, sokak sokak, cadde cadde, seçimde ve seçim dışında partimizi ve liderimizi anlatan ve bu 20 yıl boyunca hem e-muhtırada, hem Gezi’de, hem de 17-25 Aralık gibi yolsuzluğa büründürülmüş darbe girişiminde, 15 Temmuz’da, bir kere olsun ‘acaba’ demeyen, bugün şu salonda olan ve aynı zamanda bu 20 yıl boyunca hizmette bulunup da bu salona gelemeyen gençlik kolları, kadın kolları, ana kademe, mahalle başkanları, hepinizden Allah razı olsun diyorum.” dedi.

Hamza Dağ sözlerine devamla : Balıkesir’in bir önceki kongresini hatırlıyorum. O gün de Sayın Cumhurbaşkanımızdan önce bir konuşma yapmıştık. Hatta biraz uzayınca dedim ki ‘Genel başkan yardımcılarının görevlerinden biri de genel başkan girinceye kadar salonu hazırlamaktır. Bu da görevlerimizden biri’ demiştik. Şimdi o kongreden bu döneme 5 vekilli bir Balıkesir’imiz var. Büyükşehir Belediyesini kazanmış bir Balıkesir’imiz var. Tüm teşkilatıyla büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, il başkanımız, önceki dönem milletvekillerimiz, birlik ve beraberliğin nasıl bir netice getirdiğini Balıkesir 2018 seçimlerinde ve belediye başkanlığı seçimlerinde gördü.” Hamza Dağ, kongreden sonra da teşkilattaki bu birlik ve beraberliğin sürmesini diledi. Bu kongrede, salonda oluşan tabloyu canla başla sürdürmeleri gerektiğini ifade eden Dağ, “2023 seçimleri, bugüne kadar AK Parti’nin girdiği seçimlerin en çetini olacak. Onun için her bir kardeşimizle, teşkilat mensubumuzla inşallah canla başla uğraş vereceğiz.” diye konuştu.

Kongrede son olarak kürsüye gelen  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, tüm siyasilere, ellerini ve ruhlarını taşın altına koyarak yeni Anayasayı yapma çağrısında bulunarak, “AK Parti’nin Anayasa çalışmaları siyasal gündemi oluşturmak için ortaya atılmış bir fikir değildir. Evet Anayasada çok değişiklikler yapıldı, çok değişiklikler yaptık. Hatta Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçmeyi de Anayasa ile mümkün hale getirdik. Ancak hala bu Anayasanın içinde 1961 Anayası’nın, 1892 Anayasası’nın ruhu dolaşıyor. Faşist, baskıcı, jakoben ve milleti bir şekilde hizaya sokmak isteyen zihniyetin bazı görüntüleri Anayasanın içinde var. Bunlardan kurtulmak, yeni, çağdaş, katılımcı bir Anayasa yapmak Türkiye siyasetinin boynunun borcudur.” dedi. Kurtulmuş,” Biz inşa etmeye çabaladık ve çabalıyoruz, onlar yıkmaya çabalıyor. Biz milleti birleştirmek, ulamak ve bütünleşmek için gayret ediyoruz, onlar bölmeye, parçalamaya gayret ediyor. Velhasıl suyu biz taşıyoruz, onlar testiyi kırıyor. Biz Türkiye’yi yeni ve güçlü bir Türkiye ufkuna yönlendiriyoruz, onlar Türkiye’ye gündelik suni tartışmalarla vakit kaybettirmeye çalışıyorlar. Velhasıl biz üzüm yemek, millete hizmet etmek için gayret sarf ediyoruz, onların işi gücü, derdi bağcıyı dövmek. Biz onların yaptıklarına söylediklerine gülüp geçiyoruz. Cevaplarını da veriyoruz. Ama şundan müsterih olun. Güçlü büyük Türkiye istikametinde yürüyüşümüzde kim ayağını uzatır çelme takmak isterse onları ayaklarıyla birlikte alır kenara atar, yolumuza devam ederiz. Biz otoyollarından bahsediyoruz, biz havaalanlarını yapıyoruz. Sadece şu Balıkesir’e yapılan hizmetleri düşünün. Biz bütün bunlar için canla başla gayret sarf ediyoruz, onlar ne diyor, ‘Ben başörtülü bir hakimin beni yargılamasından razı olmam, adalet sağlayamaz’ diyor. Bunlara, bu zihniyete, bu CHP zihniyetine ve dostlarıyla birlikte bunların hepsine sandıklarda yuh çekeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ı açık ara Cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

Pandemi döneminde bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her gün her hafta yeni açılışlar yaptığını söyleyen Kurtulmuş, “Onlar da diyorlar ki şu Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin, hatta Cumhuriyet Halk Fırkası, eski millletvekili diyor ki; Erdoğan gitsin de benim canım da giderse gitsin. Ana muhalefetin başkanı Mecliste kalkıp habire negatif habire olumsuz gündemler oluşturuyor. Sokakları karıştırmak istiyorlar. 7 Şubat 2012’den beri. Bunların hepsini geçiyoruz, bunlar bir şekilde kötü gündemlerle, negatif gündemlerle yolumuzu tıkamaya çalışıyor. Tayyip Erdoğan ne yapıyor, dün gece Ankara’da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, izlediniz televizyonlarda. Türkiye Uzay Ajansı gelecek yüzyılın, önümüzdeki dönemin Türkiye’nin milli uzay planlarını açıklıyor. Onlar sokaklar nasıl karışır diye bakıyor, Tayyip Erdoğan 2023’de Türkiye Ay’a nasıl araç indirilir diye bunun hesabını yapıyor. Onlar Türkiye’de nasıl milleti bir şekilde kışkırtırız diye bakıyor, bizse Türkiye’de önümüzdeki dönemde nasıl uzay limanları kurarız bunun hesaplarını yapıyoruz. Onlar negatif gündemleriyle uğraşıp dursunlar. Biz Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirmek için milletin gücüyle, iradesiyle yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Tüm siyasilere, ellerini ve ruhlarını taşın altına koyarak Yeni Anayasayı yapma çağrısında bulunan Kurtulmuş sözlerine devamla  “AK Parti’nin Anayasa çalışmaları siyasal gündemi oluşturmak için ortaya atılmış bir fikir değildir. Evet Anayasada çok değişiklikler yapıldı, çok değişiklikler yaptık. Hatta Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçmeyi de Anayasa ile mümkün hale getirdik. Ancak hala bu Anayasanın içinde 1961 Anayası’nın, 1892 Anayasası’nın ruhu dolaşıyor. Faşist, baskıcı, jakoben ve milleti bir şekilde hizaya sokmak isteyen zihniyetin bazı görüntüleri Anayasanın içinde var. Bunlardan kurtulmak, yeni, çağdaş, katılımcı bir Anayasa yapmak Türkiye siyasetinin boynunun borcudur. Bu sadece AK Parti olarak, sadece Cumhur İttifakı olarak bizim yapabileceğimiz bir şey değildir. Buradan Balıkesir’den çok açık bir şekilde, bir kere daha ifade ediyorum. Sayımız yetseydi bile, biz yeni Anayasayı yapmak için bütün partilerin, bütün siyasi görüşlerin ellerini ruhlarını taşın altına koymasını isterdim. Buradan bir kere daha çağrı yapıyoruz. Gelin, hep beraber sakın ha topu da taca atmaya kalkmayın, bunu muhalefete söylüyorum. Muhalefete topu atmaya kalkmadan Allah’ın izniyle bu Anayasa çalışmalarını yapacağız. Türkiye içeride vesayet odaklarının dönemine son verdiği gibi, Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde dış vesayet odaklarının da artık ne söylediğinin bir kıymeti kalmamıştır. Biz bütün Dünya milletleriyle eşit, özgür ve egemen bir millet olarak her türlü konuyu açık konuşmaya açığız. Doğu Akdeniz sorunu, Kıbrıs sorunu ne varsa S400 mü diyorsunuz, gelin koyun masaya ama siz Amerika’ysanız biz de Türkiye’yiz. Siz Rusya’ysanız, Biz de Türkiye’yiz. Siz Avrupa Birliği iseniz, biz de Türkiye’yiz. Biz Selçuklu’nun torunlarıyız, biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Ve egemen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız” dedi.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AK PARTİ 7. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x