ADAYA MÜZE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayaldi gerçek oluyor.
Marmara Adasında Mimari Yapısı ile hemen dikkat çeken Rumlardan kalma Kız Okulu hak ettiği değeri göreceği bir hale dönüşüyor.
Birçok kültürü tarihinde saklayan Marmara Adaları; Yunanlı, Bizanslı ve nihayet çeşitli Türk soylarının tarihi kalıntılarını bağrında saklıyor.

Yapı günümüzde İlçe Jandarma Komutanlığı ve ardından Hükümet Konağı olarak kullanılmış. Mülkiyeti hazineye ait, imar planı resmi kurum kapsamında olan yapı 1789.50 m2 lik bir alana sahip.
Bu güzel bina Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından , Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunun 14.02.2014 tarih ve 2968 sayılı kararı ile Marmara Adasında çıkan arkeolojik eserlerin sergilenmesine yönelik müze yapılmak üzere 2 yıllık geçici tahsis ile belediyeye devredildi.
Müze olduktan sonra tam tahsisi gerçekleşecek olan yapı için çalışmalara başlandı.
Çınarlı ve Saraylar ‘daki açık ve kapalı müzelerimizde sergilenen tüm eserler müzede toplanacak.
Marmara Adalar Halkının isteği ve Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’un girişimleri ile nihai sonuca az kaldı.
Başkan Süleyman AKSOY; ‘Adaların içinde sakladığı tarihi güzellikleri sergileyebileceğimiz bir müze ihtiyacımız hep oldu. Çınarlı ve Saraylar müzelerimiz eserlerimizi sergilemek adına yetersiz kalıyordu ve ilçe merkezimize uzaklardı. Konumu itibari ile dışarıdan gelen vatandaşlarımızın gözüne çarpacak ve kendine çekecek tarihi bir güzelliği sahip mekânın hak ettiği değeri şimdi alacağına inanıyorum. Adalarımız adına bu olumlu gelişmeden dolayı çok memnunum. Umarım en kısa sürede çalışmalarımız nihai sonucu erer ve açılış kurdelesini tarihe gönül veren vatandaşlarımızla birlikte keseriz.” dedi.

Kaynak : ilkhabergazetesi

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ADAYA MÜZE

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x