Adana’da Kebaba Doyacağınız 7 Mekan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana, aynı Antep ilimiz gibi mutfağını ne kadar anlatsak az gelecek illerimizden bir tanesidir. Özellikle turistik olarak Adana ilini ziyaret eden gezginlere birer lezzet avcısına dönüşeceği mekanlardan bahsedeceğiz.

Adana kebap işinde oldukça ileridir ve özellikle şunu belirmeliyiz ki “Bu kebapçı harika hep burada yemeliyiz” diye bir durum Adana’da söz konusu değildir. En iyi kebap salaş yerlerde yenir, bunu da araya sıkıştıralım. Özellikle sokak aralarında açık alanda taburelerde yenilen kebapların tadı bir başkadır.

Haftasonu için kısa biz lezzet turu yapmak istiyorsanız Adana için hemen bir uçak bileti almanızı öneririz. Ucakbileti.com‘un yenilenen web sitesinden, iOS ve Android mobil uygulamaları sayesinde uçak bileti satın almak çok  pratik. Uygulamalar sayesinde uçak bileti almak için bilgisayarınıza gerek duymadan cep telefonunuzdan kolayca bilet alma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

İşte Adana’da kebaba doyacağınız 7 mekan

  1. Eyvan Kebap

Sadece bir yerde olmayıp birkaç şubesi ile hizmet veren eyvan kebap hijyen ve kaliteden ödün vermeden kebap yiyeceğiniz mekanlardan bir tanesidir. Kebap yanında bol bol sunulan salatalar ve mezelerde en az kebap kadar lezzetli onu da belirtelim. Önden gelen çiğ köfte ve içli köfte de tadılmaya değer. Merkezi Adana çarşıda olup bir şubesi Polis evi kavşağında diğer bir şubesi de A. Menderes bulvarında yer almaktadır.

  1. Kebapçı Adil

Adana’nın önde gelen kebapçılarından olan Kebapçı Adil birden fazla restorana sahip olup merkez ve şubeleri vardır. Çabuk servis yaygın şube kalitesi ile hizmet vermekte olup Adana’da birçok restoranda kebap yeme fırsatı bulduysanız mutlaka buranın  kebabının farkını fark edeceksiniz.

  1. Yüz Evler Kebap

Türkiye’nin en iyi kebapçıları arasında yer alan adana yüz evler kebap adını kurulduğu semtten almaktadır. 150 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olan restorandın aynı zamanda 60 kişilik VIP salonu ve 200 kişilik kapasiteli yaz bahçesi mevcuttur. Üstelik İstanbul’da adana kebap yemek isteyenler için İstanbul’da da şubeleri mevcuttur. Görkemli binası, zengin mezeleri ve duvarlarında gelmiş geçmiş birçok ünlünün resimleri mevcut denemeye değer.

  1. Eco’nun Yeri

Özellikle gurme özelliği ile ekranlardan hepimizin bildiği ve sevdiği Vedat Milör sayesinde tanınan mekanlardan bir tanesidir. Aslında Vedat Milör’ün övgüyle bahsettiği bu yer çok daha fazlasını hak ediyor. Oldukça salaş ve rahat edebileceğiniz bir ortama sahip olan mekan tipik adana lezzet duraklarından diyebiliriz.

  1. Kolcuoğlu Restoran

Belki Adana’ya gitmesek de bu isme belki birçoğumuz aşinadır. Mekan oldukça eski bir tarihe sahip olmakla birlikte adana kebapları oldukça lezizdir ve denemeye değer. Adana’ya yolunuz düşerse mutlaka tavsiye ederiz. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcağında açık bahçesi mevcut olmakla birlikte geniş bir alana sahiptir ve bu yüzden insanlarla dip dibe oturuyor havası içerisinde olmazsınız. Merkez dışında yine birçok şubeye sahip olan Kolcuoğlu ünü ile başka illere de yayılmış olup yine şubeleri ile adana kebap severlere hizmet vermektedir.

  1. Koço

Adana’nın gizli duraklarından olan ve yerel bir durak olma özelliği gösteren Koço kendinden yağlı ismi verilen kebabını öneririz. Oldukça farklı olan bu kebabı yedikten sonra eminiz tadına doyamayacaksınız. Mekan içkili olmakla birlikte aile yeri de mevcut olup nezih bir ortama sahiptir.

  1. Kebapçı Mesut

Adana diyip kebap diyip Kebapçı Mesut’tan bahsetmeden tabi ki de olmaz. 1920’lerden bu yana hizmet veren Kebapçı Mesut aynı mekanda hizmet vermesi bakımından da özeldir.  Şüphesiz ki Adanalılar tarafından çok tercih edilen bu mekan lokal bir özelliğe sahiptir. Adana da pahalı mekanlardan bir tanesi olduğunu da söylemeden geçmeyelim burası için. Yemek bakımından sadece adana kebap ve kuşbaşı var. Geleneksel mezelerin yanı sıra süzme yoğurttan yapılan baharatlı mezelerde ikramlıklar arasında.

Adana için ucakbileti.com’dan aldığınız gidiş ve dönüş uçak biletlerini ister aynı isterseniz de farklı havayolu şirketlerinden satın alabilirsiniz. Örneğin Adana’ya gidiş için Pegasus uçuşunu seçebilir dönüş için AtlasGlobal ile gelebilirsiniz. Aktarmalı veya direkt ekonomik biletler, iptal edilebilir uçuşlar gibi farklı özellikte biletleri kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre listeleyebiliyorsunuz. Bu sayede seyahat önceliklerinize göre dilediğiniz şekilde en uygun uçak biletini satın almanız mümkün olabiliyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Adana’da Kebaba Doyacağınız 7 Mekan

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x