AÇ KARNINA İÇİLEN SUYUN FAYDALARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıkça duyduğunuz bir diyet ritüeli olan aç karnına su içmek, size yalnızca kilo kaybettirmez. Aynı zamanda bütün vücudunuzun düzgün çalışmasını sağlar. Eğer sağlıklı bir yaşam istiyorsanız bu basit eylemi alışkanlık haline getirmelisiniz. Peki aç karnına su içmek ne işe yarıyor? İşte cevabı.

Toksinleri vücudunuzdan atar
Su içmek, doğal olarak bağırsaklardaki hareketi arttırır. Bütün gece susuz kalan vücudu onarır ve toksinleri atmanızı sağlar. Sabahları aç karnına içeceğiniz su, kas ve yeni kan hücrelerinin üretimini arttırmada yardımcı olur.

Metabolizmayı çalıştırır
Sabah uyandığınızda içeceğiniz su, metabolizma hızınızı en az% 24 artıracaktır. Eğer diyet uyguluyorsanız bu önemli bir kuraldır. Metabolizmanın hızlanması aynı zamanda gelişmiş bir sindirim sistemi anlamına gelir.

Kilo kaybettirir
Uyanır uyanmaz su içmek, açlığınızı bastırır ve aşırı yeme isteğinin önüne geçer.

Mide yanması ve hazımsızlığı hafifletir
Hazımsızlığa midede asidin artması sebep olur. Aç karnına su içtiğinizde, bu asit çözülür ve seyrelir. Ayrıca, kahvaltı için midenizde hazırlık yapar.

Cilt parlaklığını arttırır
Susuzluk, cildinizin erken kırışmasına ve derin gözeneklere neden olur. Yapılan bir çalışmada, aç karnına içilen 500 ml suyun, ciltteki kan akışını artırdığı ve cildi parlaklaştıracağı ortaya kondu.

Saçların sağlıklı olmasını sağlar
Bol miktarda su içmek saçlarınızı içten dışa besler. Su, bir saç telinin ağırlığının neredeyse ¼’ini oluşturur. Yetersiz su alımı, saçların kırılmasına ve incelmesine neden olur.

Böbrek taşları ve mesane enfeksiyonlarını önler
Aç karnına su içmek, böbrek taşlarının ve mesane enfeksiyonlarının önlenmesi için önemlidir. Ne kadar çok su içerseniz enfeksiyonlara karşı o kadar korunmuş olursunuz.

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Güçlü bir bağışıklık sistemi sizi çeşitli hastalıklardan korur. Aç karnına su içmek, lenfatik sistemi temizler ve bu da bağışıklığın seviyesinin artmasını sağlar.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Ucuz Bilet Bulmanın 8 Yolu başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

AÇ KARNINA İÇİLEN SUYUN FAYDALARI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x