ABD: AFGANİSTAN’DA YENİ STRATEJİ YAPMALIYIZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ülkesinin Afganistan’da savaşı kazanmadığını ve temmuzda yeni stratejiyi Kongreye sunacaklarını belirtti.

Mattis, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde 2018 yılı mali bütçesine ilişkin senatörlerin sorularını yanıtladı.

“TRUMP YÖNETİMİ STRATEJİ KOYAMIYOR”
Oturumda Arizona eyaleti Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, “ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin altı aydır işbaşında olduğunu ancak halen Afganistan için ortaya bir strateji koyamadığını…” dile getirerek yönetimi eleştirdi.

“ELEŞTİRİLERİNİZDE HAKLISINIZ”
McCain’in, “Yönetimin Afganistan’a yönelik stratejisini ne zaman sunacağı?” sorusuna Mattis “Temmuz’un ortasında sizi detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz. Şimdi (stratejiyi) bir araya getiriyoruz ve gecikmeden dolayı bedel ödemememiz için bazı adımları atıyoruz. Bu konudaki aciliyeti anlıyorum ve eleştirinizde haklısınız.” yanıtını verdi.

“EN KISA SÜREDE DÜZELTECEĞİZ”
McCain’in, “Afganistan’daki mevcut durum” ile ilgili sorusu üzerine ise Mattis, “Durumun aciliyetini anlıyorum ve bunun benim sorumluluğum olduğunu da biliyorum. Biz Afganistan’da kazanmıyoruz. Bunu en kısa sürede düzelteceğiz.” ifadelerini kullandı.

AFGANİSTAN’DA 10 BİN ABD ASKERİ VAR
ABD’nin Afganistan’da halihazırda 9 bin 800 askeri bulunuyor. Amerikalı yetkililer, uzun zamandır Afganistan’daki güvenlik durumunun Taliban lehine bir çıkmazda olduğunu dile getiriyor.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Mavi Sertifikalı Ceviz Fidanı Talebine Yetişemiyorlar başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ABD: AFGANİSTAN’DA YENİ STRATEJİ YAPMALIYIZ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x