Bandırma Edincik Emir Sultan Camii, Kâbe-i Muazzama’nın örtüsü olan Kisve-i Şerif’i, belirlenen saatlerde cuma ve cumartesi günleri ziyaretçilere açarak manevi bir buluşma gerçekleştirecek.
Bandırma’nın Edincik Mahallesi’nde yer alan ve 620 yıldır kılıçla minbere çıkılarak hutbe okuma geleneğini sürdüren Edincik Emir Sultan Camii, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Kâbe-i Muazzama’yı örten, üzerinde “Ya Rahmân Ya Rahîm” yazılı altın ve gümüş tellerle işlenmiş Kisve-i Şerif, camide ziyaretçilere sunulacak. Manevi değeri oldukça yüksek olan bu kutsal emanet, cemaatle birlikte tüm vatandaşların ziyaretine açılacak.
Kâbe’nin manevi atmosferini hissetmek, bu özel emaneti yakından görmek ve dualara katılmak isteyenler için ziyaret günleri cuma ve cumartesi olarak belirlenmiş durumda. Ziyaretler, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarından önce gerçekleştirilebilecek.
Edincik Emir Sultan Camii’nde gerçekleştirilecek bu özel etkinliğin, ziyaretçilere manevi bir atmosfer sunması bekleniyor.
Bir önceki yazımız olan BANÜ'de Diyetetik Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Gururla Giydi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.