Balıkesir’de Tekrarlanan Firar Olayı
Balıkesir’de Musa Kesler isimli hükümlü, açık cezaevinden ikinci kez firar etti. Kesler’in daha önce de 2018 yılında benzer bir şekilde firar ettiği ve 6 yıl boyunca firari olarak dolaştığı öğrenildi.
Geçmiş Firar ve Yakalanma Süreci
Hükümlü, 2018’deki ilk firarından sonra 2024 yılında yakalanmış ve 2025’te tekrar açık cezaevine nakledilmişti. Ancak nakil sonrası kısa sürede ikinci kez firar ettiği belirlendi. Bu durum, cezaevi güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koydu.
Firarın Detayları ve Son Durum
Musa Kesler’in firar etmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Yetkililer, hükümlünün nasıl firar ettiğine dair incelemelerini sürdürüyor. Olay, açık cezaevlerindeki denetim mekanizmalarının etkinliği konusunda tartışmaları alevlendirdi.
- İlk firar: 2018
- Yakalanma: 2024
- İkinci firar: 2025
- Toplam firari süresi: 6 yıl
Olayla ilgili arama çalışmaları devam ederken, firari hükümlünün en kısa sürede yakalanması için gerekli operasyonların yapıldığı ifade edildi.
Bir önceki yazımız olan Bandırma'da Parke ve Asfalt Yenileme Çalışmaları Hız Kesmiyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Yorumlar kapalı.