CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, partisinin 38. Olağan Kurultay sürecine yönelik başlatılan incelme hakkında sert açıklamalarda bulundu. Köybaşı, CHP’nin delegelerinin iradesine ipotek konulamayacağını ve böyle bir girişimin açık bir demokrasi darbesi olduğunu ifade etti.
Köybaşı, kurultay delegelerinin iradesine karşı yapılan girişime tepkisini dile getirerek, “Partimizin 38. Olağan Kurultay sürecine ilişkin inceleme başlatıldığı kamuoyuna yansımıştır. Benim de içinde bulunduğum 1300 kurultay delegemizin iradesine kimse ipotek koyamaz. Delegelerimizin iradesine darbe yapmak için başlatılan bu girişimin karşısında, bizler CHP’nin neferleri olarak kol kola, dimdik duruyoruz,” şeklinde konuştu.
Ayrıca, şaibe iddialarını ortaya atanlara çağrıda bulunan Köybaşı, “Demokrasiye gölge düşürmek isteyenler, geçmişte mühürsüz pusulaları meşru sayanları ve seçim hileleriyle iktidarda kalmaya çalışanları hatırlamalı. Şaibe arayanlara, seçim günü mühürsüz pusulaları geçerli kabul edenlere ve iktidarı kaybetmemek için çeşitli sahtekarlıkları meşru görenlere bakmaya davet ediyoruz. Gerçek şaibe ve hukuksuzluğu herkes biliyor,” şeklinde dillendirdi.
Köybaşı, CHP’nin demokratik geleneğine, köklü geçmişine ve parti içi iradesine yönelik girişimlerin başarıya ulaşamayacağını vurguladı. “Atmaya çalıştığınız şaibe çamuru Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapışmaz. Bu parti, Türkiye’nin en köklü, en güçlü ve en demokratik partilerinden biridir. Delegelerimizin iradesine gölge düşürmeye çalışanlar bilsin ki CHP’yi asla teslim alamazlar. Ürettikleri korku politikaları ile bizi sindiremeyecekler. Biz mücadele edeceğiz, halk kazanacak, haklı kazanacak,” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın açıklamaları, partisinin kurultay sürecine yönelik müdahalelerin kabul edilemez olduğunu ve demokratik geleneklerine sahip çıkmayı sürdüreceklerini ortaya koydu.
Bir önceki yazımız olan İDO AVŞA ADASI SEFERLERİNE BAŞLADI başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.







Yorumlar kapalı.